avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutor incalzire 2010 - 2011
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutor incalzire 2010 - 2011

Cititi despre actele necesare obtinerii ajutorului de incalzire:
- venit pe membru de familie (persoana singura) = mai mic de 615 lei / luna
[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Raoul_mw , utilizator 16:50, 2 Ianuarie 2011
s.c.serv ad loc s.r.l. a scris:

@m.belu cand blocul este debransat de la energia termica, normal este ca locatarii sa foloseasca alte surse de incalzire a apartamentelor pentru care vor beneficia, daca se incadreaza in conditiile mentionate de OUG nr.86/2010 privind modificarea si completarea OUG nr. 5/2003 pentru acordarea de ajutoare pentru incalzirea locuintei, precum si a unor facilitati populatiei pentru plata energiei termice.

Intru in ceata!:O Trebuie sa citesc legislatia pe care ati mentionat-o pentru a ma lamuri!
Multumesc!
referitor la acest subiect, privind ajutorul de incalzire...
daca familia e compusa din 2 persoane (mama si copil minor) si apartamentul are centrala proprie, iar venitul net al mamei e de 1200 lei plus alocatia pentru copil 42 lei, poate beneficia de ajutor de incalzire? Problema ar reprezenta-o pensia alimentara, datorata de tatal copilului, dar pe care nu o plateste ca nu are loc de munca. Care ar fi valoarea ajutorului de incalzire, daca ar avea dreptul de a beneficia de el si ce documente ar trebui depuse pentru asta?
Trebuie sa depuna o Declaratie (tipizata) pe proprie raspundere, copii de pe CI si certificatul de nastere al copilului, adeverinta de salariu si copie de pe talonul de alocatie al copilului.
Formularul de Declaratie il poate cere administratorului sau la primarie, iar de depus il depune la primarie.
Atentie ca trebuie sa completeze pe prima pagina codul de client (al ei) la furnizorul de gaze.
@ellena, pai 1200 + 42 = 1242;
1242 / 2 = 621 lei/pers. Deci chiar fara pensia alimentara NU puteti beneficia de acest ajutor, suma maxima admisa este de 615 lei venit net pe membru de familie.
As avea si eu o intrebare legata de subventia de la gaze si va rog mult sa ma ajutati. Parintii mei au facut demersurile pentru a beneficia de reducere si totul a fost ok. Mentionez ca venitul pe cap de persoana era foarte mic (si inca este),poate in jur de 300 lei. Adica un salariu mizer si un ajutor de somaj. Problema e ca ne-am trezit luna aceasta cu doua facturi,una era cu suma negativa datorita reducerii si a doua era practic valoarea subventiei,care nu mai fusese scazuta. A sunat tata si ni s-a spus ca e din cauza faptului ca detinem un autovehicul cu motor mai amre de 1600 cmc. Avem o masina cu motor de 1.8 dar care e problema? Atata timp cat parintii nu mai au servici nu e normal sa se acorde subventie? Sau ar fi in stare sa ne dea si amenda intre 4000 si 8000 ron. De unde stiu ei ca masina nu e una veche,detinuta de multi ani,sau ca nu e pe GPL ori poate nici nu a mai fost miscata de nu stiu cat timp din parcare? Faptul ca am o masina cu motor de 1.8 inseamna ca suntem instariti si meritam ca statul sa ne taxeze? Nu exista nicio portita de scapare?
V-as ruga mult sa-mi dati niste raspunsuri daca puteti,si deasemenea daca au mai fost astfel de cazuri si cum s-au solutionat.

In speranta primirii unui raspuns...

Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 31 Decembrie 2010
Raoul_mw, utilizator

Alte discuții în legătură

Ajutor energie electrica nistorsofia nistorsofia Din aceasta iarna 2013-2014 se vor acorda subventii si ptr. cei care se incalzesc cu energie electrica . Eu am o pensie de 566 si indemnizatie de handicap ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de subventia la gaz ndaniela83 ndaniela83 de cateva luni stau in chirie, acum as vrea sa fac si eu demersul pentru a obtine subventia pe incalzire. Daca locuiesc cu chirie in alt oras cum pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Ajutorul pentru caldura savuvirgil savuvirgil Buna seara ! Imi puteti spune ce se intimpla cu cei care au cerut debransarea caloriferelor tocmai din cauza pensiilor foarte mici ,ei pot beneficia de ... (vezi toată discuția)