avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutor incalzire 2010 - 2011
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutor incalzire 2010 - 2011

Cititi despre actele necesare obtinerii ajutorului de incalzire:
- venit pe membru de familie (persoana singura) = mai mic de 615 lei / luna
[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Raoul_mw , utilizator 16:50, 2 Ianuarie 2011
Detinerea unui autovehicul cu capacitate mai mare de 1600 cmc este una din conditiile pentru care NU se acorda aceste subventii, indiferent de starea de intretinere a auto.
Stiam,insa mama fara sa aiba la cunostinta a depus actele pentru obtinerea subventiei. I se parea normal sa faca asta in conditiile in care niciunul nu avea loc de munca. Ce riscuri presupune aceasta? Vad ca pe zi ce trece avem legi din ce in ce mai absurde...
Faptul ca a depus aceasta declaratie pe prprie raspundere nu presupune niciun risc, doar ca nu i se acorda aceasta subventie.

O lege este absurda pentru unii si corecta pentru altii. Depinde din ce punct de vedere vezi lucrurile......:ohyes:
Multumesc inca o data pentru raspunsul prompt. Deci ca o concluzie in afara de faptul ca nu se mai acorda subventia (drept dovada fiind cea de-a doua factura care cuprindea exact valoarea subventiei) nu mai exista niciun risc? Adica sa te dea in judecata,sa primesti amenda etc.?

PS ca o mica paranteaza,lucrurile le privesc dintr-un punct cat mai logic posibil. Eu am o masina la mana a doua cu motor de 1.8 pe cand unul cu bani isi cumpara masina noua cu motor de 1.4 si cu putere mai mare decat a mea. Se considera ca el are mai putini bani prin prisma autovehicului care il detine? Sau un amarat cu un Aro de 25 de ani cu motor de 3000 e normal sa plateasca impozit de aproape 3000 ron si sa nu i se acorde niciun fel de subventie? Dar nu este acesta topicul potrivit pentru a continua discutia... ca as fi spus mai multe.

Va multumesc inca o data si astept un raspuns la prima intrebare :)
Ultima modificare: Duminică, 2 Ianuarie 2011
Raoul_mw, utilizator
Nu, stati linistit! Nu i se va intampla nimic. Primaria nu are timp si nici oameni care sa se apuce sa umble prin tot orasul sa ia cu arcanul oamenii care nu au declarat corect. Si nici in ordonanta nu se specifica masuri corectionale. Pur si simplu nu le acorda subventia si gata!

Doar un singur lucru vreau sa va precizez. Atunci cand ati inregistrat masina la fisc, caci asa v-a depistat ca o aveti, acolo nu se declara ca este la prima mana sau la a doua, a treia mana sau nu se inregistreaza starea de functionare a auto.
Se inregistreaza cu capacitatea lui si atat, nu? Pai si atunci cum sa stie si de ce l-ar interesa pe stat ca omul are masina noua sau veche atunci cand trebuie sa-i dea ceva bani? A pus un singur reper: capacitatea cilindrica a auto.

Nu ne place, dar statul are criterii obiective ca sa poata sa se descurce cu multimea oamenilor interesati intr-un ceva anume, iar oamenii au criterii intotdeauna subiective pentru ca doresc sa obtina acel ceva. :)

Alte discuții în legătură

Ajutor energie electrica nistorsofia nistorsofia Din aceasta iarna 2013-2014 se vor acorda subventii si ptr. cei care se incalzesc cu energie electrica . Eu am o pensie de 566 si indemnizatie de handicap ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de subventia la gaz ndaniela83 ndaniela83 de cateva luni stau in chirie, acum as vrea sa fac si eu demersul pentru a obtine subventia pe incalzire. Daca locuiesc cu chirie in alt oras cum pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Ajutorul pentru caldura savuvirgil savuvirgil Buna seara ! Imi puteti spune ce se intimpla cu cei care au cerut debransarea caloriferelor tocmai din cauza pensiilor foarte mici ,ei pot beneficia de ... (vezi toată discuția)