Va rog sa ma ajutati sa rezolv o problema:
Institutie publica: am o subordonata care este in concediu de maternitate de 2 luni, a carei pregatire pentru postul pe care este incadrata este total necorespunzatoare ( a fost angajata pe pile). Am angajat pe perioada determinata,prin concurs, pe postul ei, o persoana cu vechime in domeniu, experienta si intr-adevar pregatita.
Va rog sa-mi spuneti in cazul in care persoana din concediu de maternitate renunta la acesta (isi ia sotul ei concediu pt. cresterea copilului) si se intoarce la serviciu ,ce pot sa fac ca sa dovedesc ca nu corespunde pe acel post si sa nu o mai primesc in baza unui temei legal? Va multumesc
se face o decizie de incetare a suspendarii contractului individual de munca si de reluare a activitatii salariatului respectiv.
S.C. _________________________ SRL
SEDIU SOCIAL ________________
NR. TELEFON ______________
CF / CUI RO _______________
J40/_____________
DECIZIA NR. _______________
de incetare a suspendarii contractului inividual de munca nr. _____/_______
Avand in vedere * ................................ (cauza potrivit careia inceteaza situatia), iar salariatul urmeaza a-si relua activitatea,
In temeiul Legii nr.31/1990,cu privire la societatile comerciale, reprezentantul legal al S.C. .................... S.R.L., emite urmatoarea
DECIZIE :
Art.1 Incepand cu data de _______________, inceteaza suspendarea contractului individual de munca nr. _____/_____ a salariatului (ei) ............................................... ca urmare a .................................................
Art.2 Incepand cu data de ............................................salariata isi reia activitatea in cadrul societatii.
Art.3 Prezenta decizie de incetare a suspendarii si de reluare a activitatii urmeaza a fi comunicata salariatei si I.T.M. ......................................., in termen de 5 zile de la emitere.
Buna ziua,
am si eu o intrebare legata de acest subiect.
Cu data de 1.03.2008 mi-am reluat activitatea la locul de munca revenind din concediul de crestere a copilului inainte de a implini 2 ani. Am facut cerere de revenire pe post, mi-a fost aprobata dar nu am voie sa fac nimic. Detin functie de dir suc. la o soc, directorul general a transmis celui ce a fost pe functie in perioada in care am fost in concediu, sa nu ma lase la calculatoare, sa schimbe yala si sa nu-mi dea cheie iar subalternii sa asculte in continuare de el. Ce pot sa fac in aceasta situatie ca e extrem de fustranta.