Va rog sa ma ajutati sa rezolv o problema:
Institutie publica: am o subordonata care este in concediu de maternitate de 2 luni, a carei pregatire pentru postul pe care este incadrata este total necorespunzatoare ( a fost angajata pe pile). Am angajat pe perioada determinata,prin concurs, pe postul ei, o persoana cu vechime in domeniu, experienta si intr-adevar pregatita.
Va rog sa-mi spuneti in cazul in care persoana din concediu de maternitate renunta la acesta (isi ia sotul ei concediu pt. cresterea copilului) si se intoarce la serviciu ,ce pot sa fac ca sa dovedesc ca nu corespunde pe acel post si sa nu o mai primesc in baza unui temei legal? Va multumesc
Sa nu uitam un lucru: ati fost plecata in concediu pt crestere copil. In aceasta situatie nu se va putea face in contractul individual de munca al dumneavoastra nici o modificare cu exceptia suspendarii lui. Ati fost numita in aceasta functie printr-o hot AGA, inregistrata la Reg Comertului.Acum, sa nu fim penibili, activitatea sucursalei trebuia sa mearga mai departe chiar daca dvs erati in concediu. In aceasta situatie s-a luat o noua hotarare si s-a numit un nou director. Problema e alta: perioada pe care dumnealui era numit trebuia sa fie DETERMINATA. Doar perioada in care dvs erati in concediu.In momentul revenirii, cf legii, tr sa aveti aceeasi functie, dupa aceea hotarandu-se altceva.
Daca a fost numit prin hot AGA atunci aceasta tr depusa la Reg Comertului si publicata in Monitorul Oficial. Din acel inlocuitorul exercita aceasta functie.
Tr avute in vedere urmatoarele acte: hotarare AGA de numire a dvs ca dir adj suc depusa si inregistrata la Reg Com si publicata in M Of; act aditional la contractul individual de munca; inregistrarea aferenta in cartea de munca; documentele pt concediu si certificat de nastere copil, cererea de revenire la locul de munca, precum si noua inregistrare in cartea de munca. Daca se rezolva situatia pe cale amiabila, cu toate actele acestea , plus codul muncii, contractul colectiv de munca la nivel de ramura si cel la nivel national, faceti actiune in instanta.
Mai tr avut in vedere un aspect. S-ar putea ca in CCM al societatii sa fie prevazuta vreo clauza prin care cei pleaca in concedii mai lungi sau de crestere copil sa fie schimbati.
Daca se rezolva situatia pe cale amiabila, cu toate actele acestea , plus codul muncii, contractul colectiv de munca la nivel de ramura si cel la nivel national, faceti actiune in instanta.
Doream sa spun ca daca NU se rezolva situatia....