avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reluare activitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reluare activitate

Va rog sa ma ajutati sa rezolv o problema:
Institutie publica: am o subordonata care este in concediu de maternitate de 2 luni, a carei pregatire pentru postul pe care este incadrata este total necorespunzatoare ( a fost angajata pe pile). Am angajat pe perioada determinata,prin concurs, pe postul ei, o persoana cu vechime in domeniu, experienta si intr-adevar pregatita.
Va rog sa-mi spuneti in cazul in care persoana din concediu de maternitate renunta la acesta (isi ia sotul ei concediu pt. cresterea copilului) si se intoarce la serviciu ,ce pot sa fac ca sa dovedesc ca nu corespunde pe acel post si sa nu o mai primesc in baza unui temei legal? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Elena Claudia Baltatescu , Consilier juridic 15:09, 11 Martie 2008
Incercati sa luati legatura cu directorul general si sa-i explicati situatia.
Aveti salariati in subordine ? Persoana ce a fost pe functia dumneavoastra cat ati lipsit va este subordonat ?
da, imi este subordonat.
Situatie e mai complicata deoarece am descoperit ca pe cartea de munca am fost trecuta pe alta functie mai mica si cu sal minim pe o perioada de 1 an si 6 luni, cu toate ca aveam hotararea consiliului de administratie publicata in original si in monitorul oficial..Sunt angajata din 07.2003 cu hotarare a consiliului de administratie pe functia de dir suc, in cartea de munca agent pana in dec 2005. De abia din dec 2005 mi-au facut schimbarea pe carte de munca ,pana in 07.2006 cand am intrat in concediu de maternitate. si acum, la intoarcere , sunt dar nu sunt.
consider ca sunt mai multe probleme de rezolvat:
1. chiar daca a fost Hot.CA si ati fost numita in functia de dir.adj.suc. trebuia sa semnati un act aditional la contractul indiv.de munca. Ca angajat, aveti un contract de munca. Modificarile clauzelor contractului de munca se face cu acordul partilor, prin act aditional. Ati semnat un astfel de document la momentul respectiv ?
2. Va este subordonat si lucreaza la aceeasi sucursala cu dvs ? Trebuie sa aveti atat dvs. cat si ceilalti angajati ai sucursalei fise de post, in care sunt trecute atributiile cat si subordonarea ce poate fi directa sau indirecta...
In mod normal daca dvs. ati fost numita in functie printr-o Hot a CA, situatia urmasului dvs ar fi trebuit sa fie identica. Cred ca trebuie sa vedeti mai intai daca exista o astfel de Hot,daca a fost pusa in aplicare (publicata, incheiat eventual un act aditional, etc.) si ce pe ce durata a fost numit urmasul dvs. In masura in care conducerea refuza sa va redea functia, cred ca trebuie sa discutati mai intai cu seful dvs direct, peste cel care va tine locul, sa vedeti ce intentii are, iar numai in fct. de aceasta sa va stabiliti strategia ulterioara. Succes!

Alte discuții în legătură

Abuzuri din partea angajatorilor eleonora78 eleonora78 Buna ziua, am mai multe probleme intampinate cu un angajator. Sunt angajata in 07.2003 ca broker la o soc din focsani. am fost angajata sa deschid o ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim - participare la curs tudfamily tudfamily Poate un angajat care are contractul suspendat (ingrijire copil) sa participe la cursuri de formare profesionala care au loc pe durata suspendarii contractului ... (vezi toată discuția)
Director economic sau economist loredanaelena loredanaelena Buna seara am o problema destul de delicata:la data de 1.10.2009 se da o decizie de catre dir. general precum ca este numita in functia de dir. economic , ... (vezi toată discuția)