avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt cora
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt cora

am furat un obiect din cora in valoare de 4 ron pe data de 10 decembrie 2007, m-au prins angajatii si m-au pus sa-l platesc apoi mi-au luat datele (numele si dimiciliul fara a-mi cere datele din buletin) si mi-au spus ca sunt liber... pana acum nu am primit nici o citatie! se mai poate intampla ceva de acum inainte avand in vedere ca au trecut 2 luni jumatate? adica ma gandesc ca daca depuneau plangere ma citau pana acum nu?
buna ziua !
Am un prieten care a fost prins furand 1 pix din librarie in valoare de aproximativ 5 lei.
Cei de la paza au chemat politia si l-au dus la sectie unde i-au luat amprentele ,datele,i-au facut poze etc...
Intrebarea mea este daca i-au patat cazierul sau daca va aparea cu antecedente penale...
va multumesc...ashtept raspuns
Nu sunt cel mai in masura sa raspund, dar voi incerca sa explic ceea ce am inteles pana acum. Imi cer scuze daca te voi induce in eroare.
Daca a fost dus la politie, probabil are si un dosar, care, dupa constatarea infractiunii de catre organele de politie, va fi primit de un procuror.
Procurorul poate inchide dosarul, in cazul in care nu considera ca este un pericol social, prietenul tau primind doar o amenda administrativa. (care e floare la ureche pe langa un cazier "patat"). Aceasta amenda nu apare in cazier dar am citit ca daca se cer date mai amanuntite despre el, apare si ea. Probabil ca nu pot afla decat alte organe ale statului.
Daca se ajunge la judecata, e ceva mai greu dar sper sa nu fie cazul.
Imi cer scuze inca o data daca ceea ce am scris mai sus este gresit !
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2008
cn21, utilizator
Este vorba doar de un amarat de pix:)) adica...doar pentru asta el a fost dus la politie...da..are si dosar daca i-a luat datele si toate astea...
Cam despre ce suma este vorba in amenda?daca va primi o amenda...si daca este vorba sa se ajunga la judecata doar pentru un pix,ce va pati?Cam in cat timp ajunge amenda?infractiunea a fost facuta pe data de 4.09.2007.se poate sa fi uitat de dosar cei de la politie?:)
Scuzati-ma daca sunt prea incoerent:)
Sunteti atat de simpatici cu furturile voastre de 2..3..4 ron. In general, daca prejudiciul a fost recuperat, chiar si daca ti se face dosar, solutia este 18 indice 1 cu aplicarea art.92 Cod Penal. Amenda este data de procuror si poate fi de la 10 la 1000 ron. Exista si solutia mustrarii si a avertismentului. Ma rog, toate cele mai de sus sunt valabile daca nu cumva mai ai cazier.
Si inca ceva. Nu ti se poate face dosar penal, sa se inceapa urmarirea penala si tu sa nu stii. Odata inceputa urmarirea penala, vei fi citat la politie unde ti se va aduce la cunsotinta invinuirea si ca in baza a 3 art. Cod Procedura Penala ai dreptul la aparator.
Ultima modificare: Vineri, 7 Martie 2008
Valisimi, utilizator
Buna ziua!!!Am si eu o problema si as dori foarte mult sa imi raspunde-ti si mie!!!Acum aproximativ o luna am fost prins intr-un magazin furand 3 hanorace,prejudiciul s-a recuperat dar cei de la magazin au apucat sa cheme politia acestia au venit si m-au luat la sectie.Aici mi s-au luat amprente si mi s-au facut fotografii si de asemenea am dat declaratii.Ce pot pati in acest caz???Este prima oara .Nu am mai avut probleme cu politia.Mi s-a facut dosar penal dau doar ma tin in evidenta lor si dak mi s-a facut dosar acesta ar putea disparea intr-un interval de cativa ani?asa am auzit.Va multumesc si astept un raspuns!

Alte discuții în legătură

Furt calificat olivia_dyana@yahoo.com olivia_dyana@yahoo.com am si eu o intrebare acum 1 saptamana am furat un after-shave in valoare de 26 lei.cred ca mi s-a facut dosar penal pt ca directorul si paznicul care m-a ... (vezi toată discuția)
Furt calificat - oglinzi auto simply_me simply_me Buna ziua. Am fost prins in flagrant de catre politie furand oglinzi auto impreuna cu un amic. Eu eram cel care statea de 6 iar el l-e lua de pe masina. Am ... (vezi toată discuția)
Primit citatie ca persoana reclamata-dosar penal furt ContSters228759 ContSters228759 Buna ziua, Acum ceva vreme am dat curs unui pariu(greseala mea) si am fost prins furand dintr-un magazin niste produse in valoare acumulata de ... (vezi toată discuția)