avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Unde se poate reclama un avocat?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Unde se poate reclama un avocat?

Buna seara! Doresc sa va retin atentia cu o intamplare neplacuta de care am avut parte in urma cu 6 luni: Am locuit impreuna cu prietena mea un an la locuinta pe care o detin in Com. Pantelimon (jud. Ilfov). In primavara , dupa cateva neintelegeri, am hotarat sa ne despartim, mai mult eu, pentru ca in ziua cand a trebuit sa plece definitiv, a mai venit cu doi prieteni, pe motiv ca o ajuta sa duca bagajele. Acestia m-au batut pana am lesinat, mi-au luat telefonul mobil ca sa nu pot suna la salvare mi-au ravasit casa si mi-au furat bunuri si bani. Dupa 10 minute mi-am revenit, si am mai avut un alt telefon de la care am sunat la 112. Avocatul cu care am vorbit, mi-a cerut o suma de bani, si dus a fost. Iar acum, citind dosarul am constatat tot felul de nereguli scrise acolo, cum ca nimeni nu mi-a furat nimic, eu singur m-am dezechilibrat si am cazut si m-am lovit, pentru ca avocatul meu nu a miscat nici un deget. Puteti sa ma indrumati, ce am de facut, unde sa reclam avocatul, cum sa procedez, ce va pati avocatul, daca mai pot recupera banii, daca pot schimba ceva in dosar pentru a spune realitatea intrucat din ce scrie acolo tot eu par a fi vinovat, si cum sa gasesc un avocat de incredere care sa ma poata ajuta!! Va multumesc anticipat!!!
Ultima modificare: Joi, 18 Noiembrie 2010
mitcomihai, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:42, 20 Noiembrie 2010
Pai cum se impaca declaratia dv. "din ce scrie acolo tot eu par a fi vinovat" di postul initial cu pozitia de parte vatamata?
Nu legea e 181, ci articolul din Codul penal (Vatamarea corporala)... daca ati avut nevoie de ingrijiri medicale de 21-60 zile. Daca nu, probabil ca e vorba de 180 (Lovirea sau alte violente).
Incadrarea se mai poate modifica, in functie de probe.
Ca parte vatamata puteti cere stramutarea pentru motive temeinice (limitate de lege) nu oricum...

Pai daca la toate intrebarile e "nu", ce vina are totusi avocatul?
jethrotullb, utilizator
Avocatul nu s-a implicat si a lasat sa se scrie orice la dosar. Am avut nevoie de 10 zile de ingrijiri medicale.
mitcomihai, utilizator
mitcomihai a scris:

Avocatul nu s-a implicat si a lasat sa se scrie orice la dosar.

Fara suparare, ati fi vrut sa nu ii lase sa scrie??? :O Asta nu avea voie! Fiecare da ce declaratie considera, iar organele de cercetare penala sunt obligate sa o consemneze. Si nici concluziile acestora nu are dreptul avocatul sa le modifice. #-o
Dvs.ati dat pana acum vreo declaratie in dosar ?
Mai sunt alte probe,acte,martori,care sa dovedeasca veridicitatea celor afirmate de dvs ?
De fapt pentru ce l-ati platiti pe avocat ?
V-a emis vreo chitanta sau ati incheiat vreun contract de asitenta juridica pentru serviciul juridic pe care pretimdeti ca trebuia sa il presteze ?
Da,nici avocatul si nici politistul nu pot afecta declaratia persoanei chiar daca minte...aceasta avand dreptul de a declara in mod neingradit...

Alte discuții în legătură

Am fost acuzat pe nedrept .... pauldorin87 pauldorin87 fapta=talharie (la intoarcere discoteca) prezenti=4 persoane 1=parte vatamata stare avansata ebrietate 2=faptuitori stare ebrietate 1= martor sofer ... (vezi toată discuția)
Declaratie mincinoasa stefyy_al stefyy_al Buna ziua !! Am si eu o problema , pe scurt , sunt martor al partii vatamate , am fost la politie , am dat o declaratie , ideea este ca mi'a fost dictata , ma ... (vezi toată discuția)