avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctiune disciplinara nelegala :-/
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctiune disciplinara nelegala :-/

:O Daca o sanctiune disciplinara s-a aplicat unui salariat fara respectarea procedurilor legale stabilite de Codul Muncii este legala? Daca nu s-a intocmit o decizie ci o simpla adresa " in atentia....lui x " cum sa contesti o decizie daca nu e ? Care este termenul de contestare ? Daca s-au mai luat si banii salariatului pe acest document ilegal care nu produce efecte juridice ce se poate face ? ( a trecut un an de atunci dar faza s -a repetat iar la inceput de an )
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:47, 11 Iulie 2008
Krissia, iarta-ma ca am citit cam in diagonala.

Contestatia se depune la Tribunal - (Sectia VIII Conflicte de munca si asigurari sociale daca vorbim de Bucuresti). Motive sunt ..."garla".

Mai mult, daca as fi in locul angajatului cu pricina i-as arata angajatorului cam cum se poate taia frunza la caini pe banii lui. N-ar avea decat sa ma dea afara.... M-as mai distra cu o reintegrare de amorul artei (si cu plata despagubirilor constand in salariile neachitate in vremea ce-am stat de pomana pe banii lui... si altele asemenea) Zice lumea ca dispozitiile CM sunt pro angajat?... dar unii angajatori chiar merita sa le arati cate de minunate sunt. (Poate sunt cam patetica la ora asta, dar tocmai ce-am terminat o de scris o intampinare pentru un angajat chemat in judecata pentru daune ... am vrut initial sa cad la pace cu angajatorul ... n-a vrut... nu o sa ia un leut ... il rad de nu se vede cu regulamentul lui intern, aproape ca la ora asta imi pare rau ca initial vroiam sa cad la pace).
Draga mea, chestiunea se poate rezolva numai in instanta. Avand in vedere ca situatia e un pic mai complexa, iti recomand sa apelati la un avocat, care va putea sa-l indrume si in cazul altor "decizii" de acelasi gen.
Romascanu / "nu prea stiu despre ce vorbiti ..." dar imi place cum ganditi :))
Se poate rezolva si intern daca exista intelegere din partea sefilor.
In cazul cand angajatorul, care a hotarat sanctiunea, ar constata - ca urmare a unei sesizari din proprie initiativa - netemeinicia sau nelegalitatea masurii luate, are posibilitatea, n principiu, sa revina asupra aceseia, sa o revoce.
Este posibila o asemenea masura, deoarece, pe de o parte, niciun text legal nu opreste revocarea, iar pe de ata parte, decizia de sanctionare nu este un act jurisdictional, care se stie, prin esenta, este irevocabil.
Krissia, si zici ca este vorba despre o ,,institutie importanta" ?!#-o Ce pretentii mai putem avea atunci la micile SRL-uri cu 5-6 angajati ?! In plus fata de ce ti-au spus colegii mei ...? Poate faptul ca salariatul X ar trebui in primul rand sa se hotarasca daca vrea sa mai continue raportul de munca cu faimosul angajator si in functie de optiune, sa incerce sa rezolve problema: intern - daca doreste sa-si pastreze locul de munca sau in instanta - daca nu-si mai doreste postul respectiv, situatie in care ar putea castiga si niste bani frumosi de la angajator. Si apropo, salariatul X avea si o fisa a postului in care era trecuta ca sarcina de serviciu cea pentru a carei ,,neindeplinire in termen" a fost sanctionat? ;) Dar calificarea pe care o presupunea o asemenea sarcina o avea?:P

Alte discuții în legătură

Decizie de sanctionare saftmiki saftmiki deciziile de sanctionare se inregistreaza la ITM?am un angajat care a a savarsit o abatere si i-am dat un avertisment scris in care am specificat ca i se va ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare cim pe motive disciplinare mery52 mery52 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti care sunt pasii incetarii unui CIM pe motive disciplinare. Am un salariat care nu a venit la munca doua zile si vreau sa-i ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate hukviorel2005 hukviorel2005 buna ziua, la cate absente nemotivate i se va desface contractul de munca unui angajat? se face cu art 61 a ? in cazul in cat\\re nu i s-a descfacut ... (vezi toată discuția)