avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctiune disciplinara nelegala :-/
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctiune disciplinara nelegala :-/

:O Daca o sanctiune disciplinara s-a aplicat unui salariat fara respectarea procedurilor legale stabilite de Codul Muncii este legala? Daca nu s-a intocmit o decizie ci o simpla adresa " in atentia....lui x " cum sa contesti o decizie daca nu e ? Care este termenul de contestare ? Daca s-au mai luat si banii salariatului pe acest document ilegal care nu produce efecte juridice ce se poate face ? ( a trecut un an de atunci dar faza s -a repetat iar la inceput de an )
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:47, 11 Iulie 2008
P.S. / Salariatul a pus data de azi si a semnat ca a luat la cunostinta, facand referire la art. 268 alin 5 cu privire la termenul de contestare, asa cum l-am sfatuit. ;)
Nu conteaza suprapunerea celor doua termene ... termenul de contestatie cu termenul de inchidere a anului financiar ..... important este sa vedem daca este sau nu legala acea sanctiune aplicata.
Codul muncii, intr-adevar, dispune ca termenul pentru atacarea deciziei de sanctionare este de 30 de zile de la comunicarea deciziei., iar decizia se ataca la instanta de judecata.

Se pare ca angajatorul dvs a instituit o noua procedura de atacare a deciziei de sanctionare care contravine legii. Termenul de contestatie stabilit de angajator a expirat ....14 + 10 +2 = 26 ....

Cred ca singura posibilitate de atacare a deciziei este instanta judecatoreasca.
Intr-adevar Elis, legal nu conteaza suprapunerea celor doua termene, insa moral? Cu alte cuvinte intai il incarca peste puteri pe angajat, ii da un termen limita despre care stie in mod sigur ca nu are cum sa fie respectat si pe urma se trezeste sa faca ,,completarea completarii" la chestia aia pe care o numeste decizie?! Sincer, nu am mai intalnit atata nestiinta si inventivitate - daca putem sa-i spunem asa - pentru ca mie mi se pare ca totul porneste de la o infinita nestiinta a prevederilor legale, pentru ca altfel, imi imaginez nu s-ar fi expus faimosul angajator la un litigiu pe care are sanse de aproape 100% sa-l piarda.
La prima vedere asa pare ........ o infinita nestiinta a prevederilor legale .... tind sa cred ca nu mai sunt si alte dedesubturi ....#-o
Ce calitate are salariatul, poate este functionar public?

Alte discuții în legătură

Decizie de sanctionare saftmiki saftmiki deciziile de sanctionare se inregistreaza la ITM?am un angajat care a a savarsit o abatere si i-am dat un avertisment scris in care am specificat ca i se va ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare cim pe motive disciplinare mery52 mery52 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti care sunt pasii incetarii unui CIM pe motive disciplinare. Am un salariat care nu a venit la munca doua zile si vreau sa-i ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate hukviorel2005 hukviorel2005 buna ziua, la cate absente nemotivate i se va desface contractul de munca unui angajat? se face cu art 61 a ? in cazul in cat\\re nu i s-a descfacut ... (vezi toată discuția)