avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Am cumparat o casa cu un sediu social firma. Cum ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Am cumparat o casa cu un sediu social firma. Cum procedez ?

Buna ziua,

In primul rand sa va expun succint problematica mea. Am cumparat in noiembrie 2007 un imobil (casa batraneasca) + teren de 285 mp. in Popesti Leordeni de la o persoana juridica care , normal, are si sediul social pe respectiva adresa. La momentul respectiv familia care detine firma mi-a spus ca nu stie cum va proceda pentru ca in anul 2002 cand au mutat sediul din Bucuresti in Popesti Leordeni i-au costat o caruta de bani , ca sa nu mai vorbim de efortul birocratic ...
Ei s-au mutat in Costinesti unde si-au achizitionat casa deci ar avea posibiliatea sa mute sediul la noua adresa. In urma unei discutii de acum cateva zile cu capul familiei (care este asociat unic) am aflat ca vor sa suspende temporar pt. 3 ani activitatea si ulterior s-o lase "in parasire" ca sa ma exprim mai plastic.
Intrebarea este cum pot eu sa-i determin sa-si mute sediul legal de pe casa mea ? Exista un termen legal in care persoana juridica trebuie sa anunte ca si-a vandut sediul ? (care era trecut si in patrimoniul firmei - ei trebuind sa-mi dea si o factura fiscala pentru suma pe care le-am platit-o si care nu am vazut-o nici in ziua de astazi)
Cert este ca firma este inca activa - ei venind in fiecare luna in Bucuresti la contabila pt. a semna dosarul si pt a-l depune la Adm. Fin. a Sect. Ilfov, constat ca le este destul de frica sa nu incalce legea si ar trebui sa profit de acest lucru.
Cineva mi-a zis ca daca merg cu hartia notariala din care rezulta ca respectiva persoana juridica si-a instrainat sediul legal cei de la Registrul Comertului ii vor radia firma de la adresa mea ! Imi vine greu sa cred ca este asa de simplu sa stergi o firma de pe fata pamantului , in acest fel evaziunea fiscala ar exploda !
Functionarii de la Registru Comertului pot sa-l notifice pe administrator in acest sens ? Mai ales ca eu am toate datele necesare : copii dupa certificatul de inregistare, copie dupa statutul firmei, adresa din Costinesti la care s-au mutat, numere de telefon , copie dupa un certificat constatator / 18.05.2007 din care rezulta ca nu are alte sucursale sau sedii secundare. Singura chestiune care e subliniata ca nu-i in regula ar fi faptul ca firma nu are administratori declarati.
Astept cu interes un raspuns cat de cat edificator.

Cu stima ,

Vasile Stefanescu
Cel mai recent răspuns: orca , utilizator 07:16, 4 Aprilie 2008
cu conditia sa citeasca lista contribuabililor inactivi inainte sa demareze afacerea
pt. orca & istudor adriana : n-o sa ma chinui eu sa le desfiintez firma mai ales ca ei asta si urmaresc - sa scape de ea ! sediul social m-a deranjat pt. ca ma gandeam ca nu o sa vina decat o firma sa inchirieze acea locatie.
ei bine : m-am inselat - in acest moment am inchiriat catre o familie care nu aveau pretentii la aspectul casei ci la o curte suficient de mare pt o masina si pt. un "catzel" de 60 kg. :D
In conditiile astea e ok, dar lista contribuabililor inactivi nu inseamna neaparat desfiintarea firmei, ei pot fi reactivati. Si daca tot vor sa scape de ea nu stiu de ce nu o fac oficial, cu acte in regula. Asta e.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social icapopa2011@yahoo.com icapopa2011@yahoo.com Buna dimineata, Va rog sa ma sfatuiti, cum poate fi obligata o firma care a avut un sediu social la o adresa inchiriata, sa scoata acel sediu social de la ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract si sediu social mikyangel mikyangel Am un spatiu pe care l-am inchiriat unei firme ,care in baza contractului de inchiriere si-au stabilit sediu social in spatiu meu. Contractul a fost reziliat ... (vezi toată discuția)
Sediu social expirat mihaela495 mihaela495 In calitate de proprietar am inchiriat unei firme un spatiu pentru stabilirea sediului social. Acel contract de inchiriere a expirat, la ORC firma apare ca ... (vezi toată discuția)