avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare catre un minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare catre un minor

Sotul meu ar dori ca apartamentul sau sa fie trecut pe numele baiatului (baiatul are varsta de 4 ani) rezultat din cea de-a doua casatorie, fara sa poata fi atacat in justitie.Mentionez ca mai are o fata rezultata din prima casnicie.Cum se poate face acest lucru?
ultima solutie este si cea mai corecta; iar daca in locul bunicii se poate interpune un prieten de familie sau o ruda indepartata care sa apara ca procurator de fonduri...eventual cu o justificare normala a gestului...cred ca s-ar "proteja" copilul in totalitate.
Ultima modificare: Marți, 26 Februarie 2008
Andrei Koszti, Avocat
Se poate, dar e foarte sesnsibila problema caci... astfel de act are o cauza ilegala... :D
Trebuie intocmit cu mare atentie si, personal, vad sanse dar subtirele ca partile sa fie acoperite...
Adica: tatal si-a luat banii, mama la fel, asa va spune actul. Ok, unde sunt acesti bani? Dovezi de... utilizare? Pus la o banca, ceva? Alte acte? :O
Intelegeti, sta in picioare ideea, dar... cat timp? :P
Si nu poti sti niciodata cat de determinata e partea adversa...
Mai sunt sanse, dar cu dus si-ntors toate...
Trebuie mers la un avocat...
Sa o luam pe rand:

@Vera - donatia cu scutire de raport nu e ... scutita de reductiune
@stefanna - situatia prezentata e interesanta cu conditia ca bunica cu pricina (nu stim daca dupa mama sau dupa tata) sa nu mai fi avut alt copil pentru ca si donatiile in bani care depasesc daruri obisnuite sunt supuse reductiunii
@av_andrei - situatia prezentata de tine seamana cu ce a stefannei, cu mentiunea ca in acest caz trebuie si mai mare atentie, afara numai daca prietenul nu e vreun personaj din romanul "Singur pe lume".

In concluzie. Acte se gasesc de facut, dar nu reprezinta nici unul o asigurare pentru toate riscurile, urmand a fi aleasa calea cea mai buna dintre toate relele, in raport de situatia concreta.
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2008
romascanu, moderator
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Ma simt datoare cu cateva lamuriri.
Sotul meu in prima casatorie a avut incredintat cum era pe atunci ('84-'86)un apartament cu 2 camere.In momentul in care adivortat a renuntat la tot, fara nici o hartie.
Din aceasta cauza vrea acum ca acest apartament mostenit de la parinti vrea sa-i ramana minorului.

Intre timp am consultat un notar pentru intocmirea succesiunii dupa soacra mea si am expus problema.Ni s-a propus urmatoarea solutie "parinti curatori de fonduri prin donatie".
Tocmai ce am citat mai sus o situatie asemenatoare, dar imi puteti da mai multe amanute?
Ce masuri de precautie sa ne luam si la ce ne putem astepta?
Chiar vom face ceva urgent in sensul asta doarece eu si sotul meu avem probleme grave de sanatate care impun rezolvarea problemei.

Noi ne-am gandit ca fratele meu sa fie tutore.

danielar, utilizator
Vi s-a dat cea mai proasta varianta din cate pot exista.

Probabil conditia esentiala sa devii notar e sa tii cartea de-andoaselea.

romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Apartament pentru minori jully3tt3 jully3tt3 Buna ziua! Suntem parintii a doi copii minori. Vrem sa trecem apartamentul pe numele lor cu conditia de a putea ramane in apartament atat cat suntem in viata. ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare cu cumparator minor: conditii yamada yamada Am un copil in varsta de 2 ani. Bunica lui (mama mea) vrea sa-i treaca un teren pe numele lui, asa incat eu sa ma apuc sa-i fac o casa. Se poate face un ... (vezi toată discuția)
Moștenire Deny23 Deny23 Buna ziua! Tatăl meu a murit acum 1 an. Sora mea, căsătorită , 1 copil Mama in viața Eu, căsătorită , 1 copil. Avem 1 apartament care in urma ... (vezi toată discuția)