avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare catre un minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare catre un minor

Sotul meu ar dori ca apartamentul sau sa fie trecut pe numele baiatului (baiatul are varsta de 4 ani) rezultat din cea de-a doua casatorie, fara sa poata fi atacat in justitie.Mentionez ca mai are o fata rezultata din prima casnicie.Cum se poate face acest lucru?
In afara de notarul de care am vorbit mai sus am apelat la sfatul cuiva care mi-a mai dat 2 variante.
Ajutati-ma si pe mine si spuneti-mi ce sa fac.

1.declaratie soti ca nu au pretentii si cedeaza succesorului minor, prin tutela mama (sau altcineva) si sa scrie in contract notarul ca numai exista rezerva succesorala.

2.act-vanzare minorului prin tutore.

Deci ce sa fac va rog sfatuiti-ma si pe mine
Mergeti, doamna, la un avocat... Donatia e donatie, cum a spus si colega mea mai sus... V-am spus...
Notarul nu stie si nici nu-l intereseaza in ce masura un act al sau este atacat si desfiintat.
Am intalnit niste solutii de notar... m-am luat cu mainile de cap.
Actele sunt standard, mergeti la un avocat.
Nu stiu care e valoarea apartamentului in cauza, insa ati putea avea avocat + notar in aceeasi bani ca numai notar...
Ce sa va spunem ce sa faceti, v-am spus deja toate riscurile, pana nu avem situatia concreta, care inseamna zeci de minute de intrebari si raspunsuri... cam greu.
Ultima modificare: Vineri, 29 Februarie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament pentru minori jully3tt3 jully3tt3 Buna ziua! Suntem parintii a doi copii minori. Vrem sa trecem apartamentul pe numele lor cu conditia de a putea ramane in apartament atat cat suntem in viata. ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare cu cumparator minor: conditii yamada yamada Am un copil in varsta de 2 ani. Bunica lui (mama mea) vrea sa-i treaca un teren pe numele lui, asa incat eu sa ma apuc sa-i fac o casa. Se poate face un ... (vezi toată discuția)
Moștenire Deny23 Deny23 Buna ziua! Tatăl meu a murit acum 1 an. Sora mea, căsătorită , 1 copil Mama in viața Eu, căsătorită , 1 copil. Avem 1 apartament care in urma ... (vezi toată discuția)