Sotul meu ar dori ca apartamentul sau sa fie trecut pe numele baiatului (baiatul are varsta de 4 ani) rezultat din cea de-a doua casatorie, fara sa poata fi atacat in justitie.Mentionez ca mai are o fata rezultata din prima casnicie.Cum se poate face acest lucru?
In afara de notarul de care am vorbit mai sus am apelat la sfatul cuiva care mi-a mai dat 2 variante.
Ajutati-ma si pe mine si spuneti-mi ce sa fac.
1.declaratie soti ca nu au pretentii si cedeaza succesorului minor, prin tutela mama (sau altcineva) si sa scrie in contract notarul ca numai exista rezerva succesorala.
Mergeti, doamna, la un avocat... Donatia e donatie, cum a spus si colega mea mai sus... V-am spus...
Notarul nu stie si nici nu-l intereseaza in ce masura un act al sau este atacat si desfiintat.
Am intalnit niste solutii de notar... m-am luat cu mainile de cap.
Actele sunt standard, mergeti la un avocat.
Nu stiu care e valoarea apartamentului in cauza, insa ati putea avea avocat + notar in aceeasi bani ca numai notar...
Ce sa va spunem ce sa faceti, v-am spus deja toate riscurile, pana nu avem situatia concreta, care inseamna zeci de minute de intrebari si raspunsuri... cam greu.
Moștenire
Deny23
Buna ziua!
Tatăl meu a murit acum 1 an.
Sora mea, căsătorită , 1 copil
Mama in viața
Eu, căsătorită , 1 copil.
Avem 1 apartament care in urma ... (vezi toată discuția)