am cumparat o casa si se presupune ca o parte din pamant ar putea apartine statului,dar o foloseste acelasi proprietar.se poate intabula acel pamant si ce demersuri ar trebui facute?
am antecontract de vanzare cumparare in 2007 am cumparat casa si am asteptat sa se faca succesiunea dupa parinti si mi sa spus ca numai 9 arii se pot intabula dar restul nu stiu de ce nu se poate,mie frica sa nu ma insele cu casa am dat 28ooo de euro din 30000,mai am de dat 2000.eu nu sant de acord sa dau restul de bani adica 2000 de euro pana nu imi intabula tot cat mia spus vanzatorul.mie frica sa nu ma traga in piept.in 26 noiembrie sant chemata la notar sa intabul cele 9 arii si sa dau diferenta de 2000 de euro dar din mament ce am cumparat tot eu nu sant de acord sa dau suma de 2000 si sa intabul 9 arii pt ca sant mai multe arii,vanzatorul mia spus ca nu sa putut intabula mai mult.eu nu am incredere si consider ca vrea sa ma traga in piept.
si am uitat sa specific mia spus ca daca nu dau cele 2000 de euro cat a mai ramas ma va baga la executare silita ca sa ma scoata afara din casa.in casa am modificat ,parchet apa in casa ,centrala pe lemne......etc,inca am de platit rata la banca 6 ani pentru investitia ceam facuto in casa ,am avut locuinta la baia mare,am vanduto si am adus modificari interioare,ca sami spuna ca ma scoate cu copii afara.poate sa faca asa ceva?in antecontractul de vanzare cumparare sant trecute numai 500mp pt ca asa neam inteles ca va scoate topograf si dupa ce va masura exact cat este vom intabula cat a iesit la topograf.binenteles am trecut in ideea asta vecinii.iar dupa cum a masurat sotul meu sant 14/15 arii nicidecum 5 sau 9 arii.daca sar tine cont de vecinii care sant trecuti in contract iese mai mult de 9 arii.
Din pacate pt dvs. poate sa faca asa ceva.
Eu din ce spuneti va recomand sa mergeti la notar si sa aveti acte in regula macar pt ce se poate.
Cu restul, rezolvati in timp.
Asa, ramaneti si pe drumuri si ma indoiesc ca el mai are cei 28.000 sa vi-i dea inapoi.
Uzucapiunea e exclusa deocamdata, dar in timp e posibila si pt restul de teren care nu apare in acte dar apare in masuratorile dvs. si vecinatati.
asta se numeste inselatorie,trebuie sa existe o lege care sa ma apere ,eu am martori ca am cumparat tot si chiar el a spus dar mia specificat ca acea portiune nu o poate intbula ceea ce nu cred.poate sa ma scoata afara chiar daca am dat 28000 de euro si am investit in casa altii 30000 ,am construit bucatarie si inca o incapere in antecontractul de vanzare cumparare specifica ca pot sa construiesc si sa aduc modificari interioare.oricum luni ma duc in audienta la notara care ma chemat sa intabul sai explic ca eu am cumparat tot si cum a incercat sa ma traga in piept.sa ma scoata afara inseamna ca nu are frica de dumnezeu.si adresa in buletin mie pe casa ,achit si impozitul de 4 ani.cu tot ceam investit cum ramane?
Discutati si cu notarul, daca doriti discutati si cu un avocat, care sa vada actele.
Ideea e ca nu ati cumparat valabil fara titlu de proprietate, cadastru si intabulare. Asa, doar din ce spuneti e cam greu sa ne dam seama despre ce e vorba, poate sa va ajute chiar vanzatorul sa obtineti acte pe restul care nu apare.
Nu trebuie sa credeti ca v-a inselat dar nici nu puteti avea incredere totala.
Vedeti ce zice si notarul si spuneti-ne si noua.
M-ar interesa o intabulare
in 2007 am cumparao o casa la cicarlau cu 30ooo euro.sant 3 frati au facut succesiunea dupa parinti dar problema este urmatoarea sant cam 15 arii iar in ... (vezi toată discuția)
Un sfat va rog
lils
buna ziua, situatie concreta
am cumparat o casa de la niste cunostiinte in martie 2010, am semnat la notar un antecontract cu legalizare de semnatura si am ... (vezi toată discuția)