Buna ziua.Am si eu o nelamurire.Se poate face un contract de intretinere intre 2 parti fara sa trebuiasca in mod expres si act de vanzare cumparare ? La cateva notariate au spus ca se poate la unele ca , pentru contractul de intretinere trebuie sa fac si contract de vanzare cumparare.Multumesc anticipat
Eu nu vreau sa ii ocolesc mai ales ca unul din ei este tatal meu.Dar celalalt frate se poarta urat ... nu il ajuta cu nimic ... il injura etc . Eu am fost crescut acolo chiar de catre bunic si de aceea nu ar vrea sa am probleme si sa stau linistit.De aceea incearca si cauta toate posibilitatile sa imi lase mie ce are el printr-un act care sa nu fie atacabil.Mi-a facut si testament nestiind ca nu prea imi foloseste.A fost la notar si i-a calculat ca trebuie sa dea 10 000 ron pt actul de vanzare cumparare . Gasise portita aceasta cu contract de intretinere si de aceea am intrebat....
Prima oara mi-au calculat asa : la 400 de euro mp , valoare totala aproape 150 000 euro.Onorariul notarului in jur de 5-6000 ron , plus tot cam asa taxa la stat .... si tot asa
#-o Pai la valoarea asta a bunului... :
Da, mi se pare normala taxa...
La onorariu puteti negocia. Daca mergeti cu actul facut de avocat va poate face o reducere de pana in 15% din onorariu si cred ca gasiti avocat care sa va faca actul in aceasta reducere... astfel puteti avea si act facut de avocat, cu explicatii etc. si autentificare la notar in aceeasi bani... :D