avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... atributii pe perioada preavizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

atributii pe perioada preavizului

Buna dimineata,
Am urmatoarea problema: lucrez in cadrul dep financiar-contabil al unei societati, am primit preaviz in data de 18.11.2010 (Codul Muncii, art.65, alin 1, de 20 zile lucratoare). In urma preavizului, mi-am informat seful ierarhic ca programul meu de lucru s-a redus la 4 ore (cf Contractului Colectiv de Munca, art 74, alin 3), dar am primit amenintari verbale ca nu imi voi primi drepturile salariale care mi se cuvin pana la data expirarii preavizului. Au fundament legal aceste amenintari? Eu, in situatia data, mai am atributii de servici, termene de respectat, inchideri de luna etc, ca pana la data preavizului?
Cel mai recent răspuns: cindi81 , utilizator 11:40, 22 Noiembrie 2010
Eu va sfatuiam sa gasiti o modalitate pentru al instiinta ca asa este legal, pentru a evita un eventual conflict cu angajatorul.
stie foarte bine ca e legal ce i-am comunicat
chiar si acum 20 minute am fost iar amenintata
ce nu inteleg eu: in momentul in care dai un preaviz unui angajat pe motive ce nu tin de persoana lui, inseamna ca nu mai ai nevoie de serviciile lui, adica munca in cadrul departamentului e reorganizata, dar mie mi se da de lucru, ba chiar mi se "baga sula in coaste" ca am termene de indeplinit. Intrebarea mea este: mai au nevoie de mine sau nu?
O solutie este sa mergeti la ITM si sa expuneti problema, sa formulati o plangere.
M-am gandit la asta
Povestea e lunga: in decembrie 2009 am fost supusa unei perchezitii domiciliare in urma unei plangeri intocmita de societatea la care lucrez, fara ca eu sa am vreo legatura (cu cazul de spargere in care au sunt inca anchetata). Acum o luna am fost intiintata in scris ca trebuie sa raman peste program pentru ca incepe o acivitate de audit 11-22 oct 2010. Eu am raspuns in scris ca ancheta nu e finalizata iar eu inca sunt suspecta privind spargerea si din cauza asta nu pot ramane peste program, iar dupa 1 luna de zile sunt data afara. Tot acum 3 spatamani au mai angajat o persoana in cadrul departamentului. Am sanse daca fac plangere la ITM?
Pai dumneavoastra faceti plangere pentru exclusiv problema cu statul la serviciu in preaviz.

Alte discuții în legătură

Cim 4 ore - preaviz marcel a marcel a buna seara. stie cineva la CIM 4 ore cat este minimul de preaviz pentru art. 65 (1) CM (vezi toată discuția)
Preaviz 20 zile lucratoare ContSters75393 ContSters75393 Daca unei persoane i se desface contractul de munca in baza art 65(1) si i se aduce la cunostinta ca perioada de preaviz este de 20 zile lucratoare la 4 ore pe ... (vezi toată discuția)
Demisie girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta Unul din agentii de vanzari a depus cerere de demisie si este in preaviz. Refuza sa mai vina dimineata la sedinte si sta doar 4 ore la munca. Intrebarea este ... (vezi toată discuția)