avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
Multumesc pentru urari si sa va traiasca fetita, asta e adevarata realizare in viata si cu asta ramaneti la sfarsitul zilei, atunci cand ajungeti acasa, nu cu o "demnitate in stat". Profesia e o notiunea abstracta, familia e una concreta si palpabila. Profesiile apartin oamenilor si nu invers. Cum se spune in inteligenta populara, atat de actuala si necontrazisa, "omul este cel care sfinteste locul".

Daca va ajuta cu ceva, marturisesc ca daca as fi avut 5 ani de vechime intr-o profesie juridica (aveam 5 ani de experienta, dar doar vreo 2 in domeniul juridic) m-as fi inscris si eu la concursul organizat conform art. 33 din Legea nr. 303. Legiuitorul mi-ar fi permis sa fac asta, si as fi valorificat sansa. Nu inseamna insa ca as fi cautat sa ii critic pe cei mai tineri decat mine care au avut puterea sa intre la inm .Ajutati sau nu de parinti in cazul celor care au avut "facilitati" de invatat acasa (si nu toti colegii mei vin direct de pe bancile facultatilor), pana la urma e visul oricarui parinte sa nu isi vada copiii chinuindu-se cum s-au chinuit ei in tineretea lor. Altfel spus, daca unii auditori nu s-au "sacrificat" ei personal, e pana la urma rezultatul unui sacrificiu facut de alta generatie, pentru ca lor sa le fie UN PIC mai usor. Eu unul mi-as dori ca viitorii mei copii sa nu munceasca o zi in timpul facultatii si sa aiba o profesie respectabila imediat dupa terminarea studiilor, fara sa se straduiasca muncind pe ici pe colo, traind cu teama in suflet ca poate maine nu isi vor gasi loc de munca. Si cred ca binele copiilor sai e visul oricarui parinte...De aceea, ma adresez acelora dintre voi care sunt mai intelepti avand familii, sa nu mai "dea"(metaforic) in copiii altora, ca e o mandrie si nu o rusine sa intri la INM la 22 - 23 de ani. Da, sunt tineri, incredibil de tineri o parte din ei, dar sunt si frumosi, idealisti si cu chef de munca. Dati-le o sansa cei care va intalniti cu ei in sala de judecata. Infumurarea si aroganta vor trece cu timpul (la cei mai multi dintre ei, o parte sunt asa de la natura), si va ramane partea buna din ei: stiinta de carte (incontestabila), sufletul curat, neviciat de necazurile cu care s-au confruntat parintii lor, si mai ales dorinta de a schimba lucrurile. Ce sa faca acesti tineri entuziasti pana la 40 de ani in Romania?Sa se "zbata" ca asa s-au zbatut unii dintre voi, poate fara vina voastra?Sincer, nu e corect.
Repet, nu generalizez, ma adresez celor care au de inteles anumite realitati, nu majoritatii practicienilor, oameni de buna credinta.
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
libercugetator, utilizator
libercugetator, te rog frumos, intra pe topicul Codului rutier, contraventiilor si problemelor conexe. Spune-mi parerea ta, de om "toba de carte". NU vreau sa dau curs nici criticilor inutile, nici sa generalizez spre intreaga tagma a judecatorilor...Dar cum sa se greseasca intr-o speta atat de simpla? Ca mai simpla de atat nu se putea. Sau poate n-am interpretat eu legea bine? (asta fiind singura explicatie pe care o gasesc logica...)
Va inteleg vehementa, dar codul deontologic nu imi permite sa discut cauze aflate in curs de solutionare sau motivare in completele altor viitori colegi magistrati. Nu stiu ce profesie aveti dumneavoastra, dar daca sunteti jurist, ar trebui sa stiti ca solutia se explica printr-o hotarare motivata ce se comunica partilor ulterior pronuntarii minutei.

Asa, ca o discutie pur teoretica, opinez ca faceti niste confuzii intre termenul prevazut de art.13 alin. 1 din OG nr. 2/2001, unde intr-adevar este vorba de un termen de prescriptie definit ca atare de legiuitor si termenul de comunicarea procesului - verbal de contraventie prevazut de art. 25 alin. 2 din OG nr. 2/2001.

Inainte sa "sariti" sa imi explicati art.14 alin. 1 (tot un termen de prescriptie) repet ca nu pot sa ma pronunt pe dosarele altor colegi, asteptati motivarea. Eu nu stiu situatia de fapt.

PS. Poate in afara de data constatarii contraventiei, ar trebui sa verificati si data aplicarii sanctiunii, adica data la care s-a incheiat procesul - verbal...De atunci curge termenul prevazut de art. 14 alin. 1. E doar o opinie, repet, nu pot sa ma pronunt asa, din fata calculatorului.
Dar nu "sar" niciunde (esti foarte defensiv!). Si nu aveam de gand sa iti explic nici un fel de institutie/articol. Si nici sa iti cer sa te pronunti pe dosarele altor (viitori) colegi ( in acest sens, nici nu am precizat si nici nu voi preciza localitatea in care s-a judecat cauza). Asteptam doar, cum nuantat ai zis, o parere la nivel teoretic. Pentru ca, inainte de a vedea hotararea, vroiam sa aflu o posibila explicatie logica a acesteia. Pe care mi-ai oferit-o si iti multumesc.

Bineinteles ca voi astepta motivarea si voi decide apoi ce fac. Pentru mine "patania" aceasta are o importanta la nivel de principii (de aceea am si refuzat sa semnez p-v), nu la nivelul sanctiunii in sine, mica de altfel. Insa, nu are sens sa intru in alte detalii.

Data constatarii contraventiei este aceeasi cu data incheierii procesului verbal.
Inca o data, iti multumesc.

VPetrini, utilizator
Trecand peste alte aspecte care nu au legatura cu speta (sunt defensiv nu din cauza dumneavoastra pe forumul asta), spuneti-mi va rog, cand a fost APLICATA sanctiunea?Sunt curios din punct de vedere profesional, nu vreau sa demonstrez nimic. Daca am eu dreptate nu am nicio satisfactie, credeti-ma, miza e prea mica...Pur si simplu incerc sa imi lamuresc si eu niste texte de lege.

Am vazut acum raspunsul. Multumesc si eu. Asteptati motivarea, si daca este posibil, reveniti cu lamuriri, mi-ati trezit interesul.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)