avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
îl rog pe un coleg reloaded, care e un inmist de bună-credinţă, să citească ce s-a scris aici şi să îmi spună cine greşeşte.
Citeam paginile anterioare si mi s-a parut ca asteptati organizarea unui examen pentru admiterea in magistratura,in lunile urmatoare.Nu stiu daca stiti,dar in calendarul estimativ al concursurilor si examenelor ce se vor desfasura in 2011,acest examen este programat in perioada octombrie-noiembrie.Daca stiati acest lucru si am inteles eu gresit,imi cer scuze pentru interventie.
@Magiunel

[EDITAT]Am spus ca trebuie sa raspunda la TOATE argumentele partilor si nu am retras nicio clipa afirmatia. A raspunde la TOATE argumentele si apararile, (cu conditia ca acestea sa nu se repete sub alta forma dar in esenta sa aiba acelasi continut), inseamna o motivare COMPLETA, si nu detaliata. Incepe sa citesti ce am scris, si mai ales citeste hotararea CEDO pana la capat, inclusiv paragrafele 34 - 37. [EDITAT]

ps. Iata ce am scris la pagina 165 despre notiunea de motivare completa : "Pot motiva o plangere contraventionala pe 2 pagini, daca petentul nu invoca nimic batand campii pe situatia de fapt, sau pot sa motivez in 10 pagini daca imi invoca 30 de motive de nelegalitate pe care trebuie sa le analizez, cel putin un paragraf, pe fiecare in parte daca sunt diferite"

Mie mi se pare destul de clar ce-am scris, nu stiu unde e "inconsecventa" de care ma acuzi cu atat de multa patima si vehementa...
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2011
ContSters20980, utilizator
[EDITAT - citeaza un mesaj sters]

Una din obligatiile magistratului este sa judece cauza sub toate aspectele si sa pronunte o hotarare temeinica si legala, atat sub aspectul argumentelor de fapt, cat si sub aspectelul argumentelor juridice incidente in cauza. Pe de alta parte, contestatia in anulare speciala poate fi aplicata in situatia in care instanta de recurs desi a admis in parte sau a respins recursul, a omis sa se ponunte asupra unor motive invocate in cererea de recurs. De asemenea s-a considerat ca o hotarare nu trebuie sa invoce anumite texte de lege, ci mai intai trebuie dezbatuta situatia de fapt pentru a stabili care anume norme pot fi aplicate in cauza dedusa judecatii. Iar acesta este un principiu fundamental care se deduce din toate hotararile CEDO, si anume cel al motivarii hotararii judecatoresti.
Sunt de acord cu afirmatia libercugetatorului potrivit careia fiecare cauza este importanta, iar cei care nu au vocatie, dar cauta doar un loc caldut, ar fi bine sa renunte, pentru ca este o profesie care cere sacrificiu si responsabilitate. Sunt suficienti magistrati mediocri, criticati pe holurile instantelor, care au uitat si notiunile elementare de drept, care nu mai stiu ordinea in care se dezbat anumite exceptii, pentru ca ei pur si simplu au invatat mecanic teoria, iar cand au fost pusi sa dea o rezolvare cauzelor, s-au blocat pur si simplu...
Nu sunt de acord nici cu magistratii care afirma ca nu este capat de lume daca au gresit o hotarare, deoarece exista o cale de control judiciar (apelul, recursul), pentru ca la adapostul acestor argumente isi justifica incompetenta.
Orice magistrat trebuie sa considere ca este pus in slujba cetateanului si a societatii, iar nu ca cetateanul se afla in slujba sa, pentru ca in sala de judecata nu vin justitiabilii de placere, si nu vin sa cerseasca dreptate ci doresc sa li se faca dreptate.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2011
ContSters20980, utilizator
vb. cuiva de pe forum:VOI DE INVATAT, MAI INVATATI CEVA?

pe cei care dau la INM ii inteleg ca au timp, avand in vedere ca materia e mai putina, dar pe "cincinalisti":O
sunt peste 600 pagini CEDO,
unificarea practicii judiciare peste 400 de pagini
practica judiciara peste 400 de pagini
la care adaugam materia in plus din tematica

asa ca hai la treaba...eu de ex. am inceput penalul general...daca mai este cineva care repeta penalul ...hai sa schimbam ceva impresii

am postat nu demult o speta legata de infractiunea de inselaciune si anularea contractului de v-c...NIMENI NU S-A OBOSIT SA O GANDEASCA SI SA-SI DEA CU PAREREA

de-asta a fost creat acest topic...nu pentru refularile unora

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)