avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rezultat recalculare alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rezultat recalculare alcoolemie

mi s-a facut dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului dar de la data cand am fost oprit au trecut 4 luni si nu am primit procesul verbal. decat o dovada si o chitanta de mana ca am platit proba de sange. mi s-a retinut c.i. timp de aproximativ 18 ore de catre agent. are dreptul de retinere al actului de identitate??
nu imi da drumul la dosar sa mearga mai departe de 4 luni. are dreptul sa retina dosarul atat timp?? va rog sa ma invete si pe mine cineva ca nu am trecut prin asa ceva. vreau sa fac recalcularea alcoolemiei. am sanse sa recuperez permisul?? agentul care mi l-a retinut cred ca face abuz de haina care o poarta. pot sa fac o reclamatie impotriva lui??
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2010
suchea, utilizator
Cel mai recent răspuns: sbk_77 , utilizator 15:04, 26 Ianuarie 2011
Se poate face recalculare, dar trebuie sa aveti un motiv intemeiat pentru care solicitati acest fapt.
Puteti solicita organului de politie sa va comunice stadiul dosarului si ar fi bine sa faceti o cerere scrisa si inregistrata in acest sens.
Daca va nemultumeste atitudinea organului de cercetare penala puteti sesiza procurorul de caz. De retinut ca daca va plangeti de un lucru mai trebuie sa il si dovediti.
Poate ar fi bine sa va angajati un avocat care sa va reprezinte.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
unde trebuie sa merg pentru a cere o recalculare??
nu am nici un document in afara de dovada constatatoare din ziua cand am fost oprit.
ce documente imi trebuiesc??
va multumesc pentru raspunsuri
salut suchea,

Si eu am "comis-o" anul acesta in octombie mai exact in 7 cand am condus baut, in aerul expirat mi a iesit 0,57 si nici acuma cand scriu pe acest forum nu m-au contactat baietii cu uniforma sa imi comunice rezultatul la probele de sange.
De mentionat faptul ca am fost la politie sa ma interesez, l-am intrebat pe cel care se ocupa cu dosarele penale si m-a zis ca urmarirea penala a fost inceputa in 28 octombrie(la 3 saptamani dupa ce am fost prins) si ca sa astept ca o sa ma anunte ei si o sa imi comunice rezultatul la pobele de sange.Atat!!! Si acuma stau ca prostu si astept dupa ei si am nopti in care nu dorm deloc cand ma gandesc in ce situatie am ajuns si nu pot face nimic.

P.S.: As avea pe aceasta cale o intrebare pentru cunoscatori( nu vreau sa ascult pareri doar cei care cunosc bine legislatia) si anume trebuie sa astept neaparat sa imi comunice ei oficial rezultatul la probele de sange sau pot face cererea de recalculare maine de ex?????? eu am la mine numarul de dosar primit de la sectia de politie din zona unde am fost oprit in octombrie..
Daca nu cunoasteti rezultatul precis ,la ce formulati cererea de alcoolemie ?
Rezultatul poate fi doar previzionat cu aproximatie ,fara a fi cunoscut cu certitudine pana la efectuarea lucrari(aproape dublu decat valorile inregistrate de tester)
stiu cat mi-au iesit probele de sange dar astept sa aflu oficial si sa ma sune domnii cu uniforma

Alte discuții în legătură

Permis retinut, 0.54 in aerul expirat lesnoland lesnoland buna, acum trei saptamani sambata seara m-am certat cu prietena, in urma scandalului a aparut o vecina care mi-a spus ca daca nu plec din zona cheama ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Buna seara! in data de 1 august 2021 la ora o3 10 dimineata am ... alexandru.31 alexandru.31 Buna seara! In data de 1 August 2021 la ora o3 10 dimineata am fost oprit de un echipaj de Politie pentru o verificare de rutina, mi sa cerut documentele la ... (vezi toată discuția)