avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intoarcere din concediu maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intoarcere din concediu maternitate

buna ziua.
am o problema de care m-am lovit si as dori sa stiu daca cineva a mai intalnit situatii similare. este vorba despre o salariata aflata in concediu pt cresterea copilului (2 ani) care doreste sa revina ca angajata in cadrul societatii, inainte de implinirea celor 2 ani la care are dreptul potrivit legii. societatea a angajat pentru perioada de 2 ani o alta salariata cu contract de munca pe perioada determinata. este obligata societatea sau nu sa dea curs cererii salariatei, de a fi primita la munca inainte de termenul de 2 ani?
va multumesc pentru ajutorul acordat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 2 Noiembrie 2010
Buna ziua,

Observ ca acest topic este destul de vechi. Am inteles ca angajatorul are obligatia legala sa primeasca o mama inapoi dupa conediul de maternitate (dupa cei 2 ani)

M-ar interesa sa aflu daca aceasta obligativitate implica un anume termen minim in care mama nu poate fi concediata. In caz contrar, cum poate fi atacata dpdv legal o situatia ca si cea de mai jos:

Mamica vine dupa concediul de maternitate dar i se miceste salariul si i se propune un contract pe 3 ore (in loc de 8 ore cat trebuiesc de fapt lucrate). In cazul in care nu accepta aceasta varianta este amenintata cu concedierea.

Va multumesc anticipat pt timpul dvs

Cu respect,
C
Pe o perioada de minimum 6 luni de la reluarea activitatii, considerata perioada de readaptare, salariatii care au beneficiat de concediu de maternitate si/sau concediu legal platit pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani nu vor putea fi concediati pentru motivul de necorespundere profesionala prevazut de Codul muncii.

Pentru celelalte motive prevazute in Codul muncii se paote dispune concedierea unui salariat revenit din CCC.

In conditiile in care este amenintata, ar trebuie sa aiba pe cineva langa ea astfel incat sa poata proba ca a semnat acel act in conditii de amenintare - in cazul in care va semna actul si doreste sa-l anuleze apoi in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea cim pe perioada concediului prenatal catalynn catalynn se suspenda CIM pe perioada concediului prenatal ? poate fi ocupat un post in perioada de concediu prenatal pana ce acesta devine liber (adica pina la ... (vezi toată discuția)
Revenirea din concediu pentru creºtere copilului în vârstã de pânã la 2 ani. chrisbia30 chrisbia30 Bună ziua, Am tot căutat pe internet despre problema care o voi expune mai jos dar am găsit ceva vag sau păreri contradictorii. Un salariat a intrat în ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu pt cresterea copilului casandra2008 casandra2008 pe 20 octombrie trebuia sa revin la locul de munca,dar am realizat ca postul meu este ocupat de altcineva si nici o intentie din partea angajatorului de a ma ... (vezi toată discuția)