"Dacă mandatul este dat unei alte persoane decât unui avocat, mandatarul nu poate pune concluzii decât prin avocat, cu excepţia consilierului juridic care, potrivit legii, reprezintă partea."
Daca eu, pers juridica, am o problema in instanta, ma poate reprezenta consilierul meu. Daca eu, persoana juridica, ma pun prin mandat in locul si dreptuirle unei alte persoane, consilierul meu ma poate reprezenta.
Vezi ca si consilierii sunt exceptie. E o procura civila in baza careia un jurist din firma mandatara reprezinta si pune concluzii. Nu e nicio problema.
Daca un consilier poate reprezenta partea, evident ca poate reprezenta si mandatarul partii.
Nu e o exprimare tocmai juridica, ideea e importanta. Mandatarul are consilier (ca e pers jur) sau avocat (indiferent ca e pers jur sau fiz).
Aici e problema ca nefiind angajatil creditoarei, nu cred ca poate reprezenta creditoarea ca angajat al mandatarei.
Probabil ca pentru instanta iau avocati:((
Sau....
Fima-mandatar reprezinta in instanta interesele Firmei-mandant.
Tu, ca si reprezentant legal al Firmei-mandatar (indiferent daca esti angajat al acesteia sau nu, indiferent daca esti consilier juridic sau nu) vei participa la sedintele de judecata insa nu vei pune concluzii (eventual vei depune concluzii scrise....).
Concluziile scrise sunt tot concluzii... deci e tot aia, ori ai dreptul la amandoua, ori la niciuna din ele. Ca este acelasi lurcu ca valoare juridica.
Daca e prin consilier juridic, atunci poate pune si concluzii.
Romy, de ce sa nu poata? Nu are nicio legatura cu nimic. E o chestiune de logica juridica: daca eu, ca mandatar, pot face orice ar fi facut creditorul pentru recuperarea sumei, de ce sa nu fie ok sa mearga consilierii mei in instanta?
Cred ca ti-ai pus mainile in cap degeaba... #-o Nu vad niciun impediment. Cum spunea timi, daca esti angajat poti reprezenta firma.