avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firme recuperari creante.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firme recuperari creante.

In ce temei actioneaza firmele de recuperari creante?
Au contracte de cesiuni creante cu creditorii?
Ce cheltuieli initiale si ce comisioane percep?
Da, mi se pare ok, pentru ca nici nu e avocatura ilegala, e activitate legala a unui consilier juridic.
Adica o alternativa la 6910? asta vrei sa zici Zoli?
Interesanta abordare :))
Nu caut alternative la 6910 (banuiesc ca este fostul 7411), caut sa clarific forma de organizare corecta pentru o societate de recuperare creante, faptul ca aceasta ar reprezenta clientii in instante nu este de esenta problemei:D. Vezi ceva probleme cu logica descrisa mai sus? crezi ca o asemenea activitate ar depasi cadrul legal?
De fapt am abordat aceasta tema tocmai in ideia ca vreau sa infiintez o astfel de firma ;)
Voiam sa vad si parerile voastre privind dreptul de reprezentare si modalitatea de recuperare ce poate fi folosita: mandat sau cesiune ;)
Orice. Depinde insa si de client si de ce anume vrea sa recupereze: intreg debitul, cu actualizare, fara, cu cheltuieli de judecata... Depinde si cine va avansa primele cheltuieli de judecata: recuperatorul sau creditorul...
De asta cred eu ca depinde varianta aleasa.
Nu de colaborarea cu avocati sau consilieri juridici.
Parerea mea.

Alte discuții în legătură

Mandatarul consilier juridic nu poate pune concluzii în instanþã?! Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Art. 68 alin. 4 C.p.civ. s-a modificat cumva şi nu îi mai este recunoscut dreptul mandatarului consilier juridic de a formula concluzii în instanţă şi ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta consilier juridic stagiar Filip Alexandru Filip Alexandru Stiu ca s-a mai dezbatut problema dar eu tot nu sunt lamurit.....Tinand cont ca legea nu prevede obligativitatea inscrierii in colegiul consilierilor ... (vezi toată discuția)
Cum poate reprezenta un consilier juridic o asociatie de locatari? marcyz marcyz Buna ziua. Un consilier juridic cum poate reprezenta o asociatie de locatari in instanta? Multumesc! (vezi toată discuția)