avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firme recuperari creante.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firme recuperari creante.

In ce temei actioneaza firmele de recuperari creante?
Au contracte de cesiuni creante cu creditorii?
Ce cheltuieli initiale si ce comisioane percep?
zolic a scris:

Eu altceva nu stiu insa, care anume cod CAEN se preteaza la activitati de acest fel, sau daca exista un cod care sa prevada asa ceva? evident altul decat codul pentru activitati juridice

7414 dupa rev 1 , dupa rev 2 doar 7022 dar destul de fortat in opinia mea
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2008
Darius Bobic, Avocat
Ce ziceti de 8291:-/;)
cod nou? sau vechi?
cel nou banuiesc ..... activitati ale agentiilor de colectare si a birourilor (oficiilor) de raportare a creditului
interesant, nu cunosteam acest nou cod CAEN.
Sintetizand...daca imi fac o firma cu ob principal 8291 si inchei contracte de mandat pt colectare creante in forma autentica cu beneficiarii serviciilor mele, ii pot reprezenta in fata instantelor cu scopul recuperarii creantelor. bun ... in principiu asta inseamna actiuni pe OG5 si 119, pe Legea 85 si actiuni in drept comun, iar dat fiind ca reprezentarea in instanta este asigurata de consilieri juridici ai mandatarului, nimeni nu te poate acuza de avocatura ilegala.
credeti ca logica ar fi corecta?B-)

Alte discuții în legătură

Mandatarul consilier juridic nu poate pune concluzii în instanþã?! Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Art. 68 alin. 4 C.p.civ. s-a modificat cumva şi nu îi mai este recunoscut dreptul mandatarului consilier juridic de a formula concluzii în instanţă şi ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta consilier juridic stagiar Filip Alexandru Filip Alexandru Stiu ca s-a mai dezbatut problema dar eu tot nu sunt lamurit.....Tinand cont ca legea nu prevede obligativitatea inscrierii in colegiul consilierilor ... (vezi toată discuția)
Cum poate reprezenta un consilier juridic o asociatie de locatari? marcyz marcyz Buna ziua. Un consilier juridic cum poate reprezenta o asociatie de locatari in instanta? Multumesc! (vezi toată discuția)