avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firme recuperari creante.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firme recuperari creante.

In ce temei actioneaza firmele de recuperari creante?
Au contracte de cesiuni creante cu creditorii?
Ce cheltuieli initiale si ce comisioane percep?
Indiferent de dezbaterele de pe acest topic, aceste firme de recuperare functioneaza momentan.
Problema se pune cine reprezinta in instanta creditorul:-/
Din cate stiu eu, pentru reprezentare in instanta, aceste firme au contracte de colaborare cu diversi avocati, nu isi trimit in instanta consilierii juridici angajati. Asa stiam ca lucreaza Coface, Urban si Eos.
Voi faceti cum credeti dar daca dati de mine in instanta pregatiti-va procura speciala ad litem semnata de creditor.
Mai multe nu spun...sau poate doar un citat: procura este "generala" in privinta actelor de procedura dintr-un litigiu determinat, pentru ca un mandat "general" pentriu orice litigii e nul (dr. Mihaela Tabarca - Drept procesual civil vol 1. Ed Global Lex 2004, p 167)
Corect si sunt de acord, insa...aici s-a vorbit despre mandat autentic in vederea colectarii debitelor cu dreptul expres prevazut al mandatarului de a folosi, intre altele, mijloce juridice.
Reprezentarea in instanta si savarsirea actelor de procedura nu apar ca fiind de esenta mandatului.
Deci, mandatul ar parea a fi special ,in vederea recuperaii debitelor, iar acest gen de mandat cred ca este conform prevederilor art 68 alin 2 care vb despre mandatarul cu procura generala.
Nu e chiar atat de mare problema, la termenul viitor poate sa-ti aduca o cesiune de creanta sau te mai pomenesti ce... Astfel ca nu vad ce se poate intampla, in afara ca debitorul mai castiga un termen... sau poate nu, cine stie...
Si, oricum, se da termen pentru procura, din pacate...
Eu i-as taxa la prim termen... adica ai crezut ca ai facut o actiune pentru Georgica si n-ai procura? Ei bine, mai incearca... Data viitoare nu ma umple, nepregatit, lista de sedinte a completului... :))
E mai dificil in procedura actuala si ar trebui niste modificari pentru asta, insa... :P

Alte discuții în legătură

Mandatarul consilier juridic nu poate pune concluzii în instanþã?! Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Art. 68 alin. 4 C.p.civ. s-a modificat cumva şi nu îi mai este recunoscut dreptul mandatarului consilier juridic de a formula concluzii în instanţă şi ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta consilier juridic stagiar Filip Alexandru Filip Alexandru Stiu ca s-a mai dezbatut problema dar eu tot nu sunt lamurit.....Tinand cont ca legea nu prevede obligativitatea inscrierii in colegiul consilierilor ... (vezi toată discuția)
Cum poate reprezenta un consilier juridic o asociatie de locatari? marcyz marcyz Buna ziua. Un consilier juridic cum poate reprezenta o asociatie de locatari in instanta? Multumesc! (vezi toată discuția)