avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firme recuperari creante.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firme recuperari creante.

In ce temei actioneaza firmele de recuperari creante?
Au contracte de cesiuni creante cu creditorii?
Ce cheltuieli initiale si ce comisioane percep?
Dar cine a spus ca nu se dau procuri? Avem clienti care ne dau si cate 10 procuri pe caz in diverse stadii, numai sa ii scapam de bad debt. Se lucreaza bineinteles cu procura, iar daca dam de un judecator mai scrupulos luam chiar si reprezentantul legal al clientului cu noi in instanta.

Ideea este ca totul se face in litera si in spiritul legii, nu avem absolut nici o problema,. Nu ridic in slavi societatile de recuperare, personal chiar vreau sa plec si sa gasesc altceva, intrucat ma supraspecializez pe o parte infima din tot ceea ce poate face un jurist. Nu vreau sa ma laud dar toti avocatii subcontractori ai firmei au venit si mi-au cerut sfaturi in diverse dosare. Ei sunt beton pe partea procedurala dar in ce priveste dedesupturile unui contract, diverse modalitati internationale de plata etc tot noi, CJ, le dadeam idei.
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2008
andabej, utilizator
Sunt convinsa ca le dadeati si lectii, nu numai idei. Si mie mi-ati da, de exemplu... :D
Mi se pare greoi atunci pentru client... Ca aceleasi lucruri le poate face si un avocat si clientul nici n-ar mai pierde 10% din bani comisionul societatii...:-/
Ideea era sa le dati ceva mai avantajos, sa nu se mai deranjeze sa vina in instanta etc. Adica nu asta erea ideea, asta credeam eu ca e, scuze. :P

Chestiunea cu spiritul si nu-stiu-ce... am intalnit societati de gen care obtineau informatii personale despre debitori... nu prea stiu cat de legal si de unde... :-/ Eram chiar contrariata, sigur nu mergeau pe teren sa-i intrebe pe vecini... Erau informatii din surse sigure, cu CNP si altele similare.

Evident ca nu toate si toti procedeaza astfel. Voi de unde va luati informatiile referitoare la debitori? Cum aflati daca si-au schimbat domiciliul, buletinul etc.?
Principalul avantaj il constituie faptul ca societatea de recuperare nu este platita decat in momentul in care creditorul incaseaza efectiv sumele urmarite, deci nu se plateste un onorariu avocatial+eventual bonus de succes.
In alta ordine de idei, informatiile la care faceti referire sunt relativ usor de obtinut on line, pt sume chiar modice de bani vezi de ex. vrajitorul.eu, cel putin in ce priveste informatii vis a vis de persoane juridice.
Felul in care actioneaza insa unele din aceste societati lasa intr-adevar de dorit insa utilitatea lor este demonstrata prin faptul ca ele nu doar ca exista dar mai si prospera incredibil de bine. Cred ca vis a vis de aceste societati exista o perceptie publica pozitiva si acesta este motivul pt care se apeleaza la ele.
Acum, daca aceasta perceptie are sau nu baze reale.....eu am intalnit si cazuri in care, un director a apelat la o anume societate de colectari dupa ce acesta la randul sau a fost hartuit pt o factura neplatita de societatea sa catre un furnizor.
Logica este...sa sufere si ala cum am suferit eu....:))...cred.
Principalul avantaj nu exista deci. Caci si un onorariu de avocat poate fi platit in acelasi mod. Nu e nicio difeenta in avantajul clientului.
Apoi, ce importanta are ca nu plateste onorariu de avocat, daca plateste comision recuperare sau premiu in bani pe care-l dai si nu il iei... Ce importanta are denumirea banutilor pe care-i da, oricum ii da!!!
Dezavantajul e ca nu-i recupereaza si din acest punct de vedere in cazul mandatului catre o firma de recuperari e dezavantajoasa colaborarea, caci onorariul de avocat il poti plati si la sfarsit, il poti si recupera.

Informatiile de care vorbesc (ma refeream la CNP, persoane fizice, caci despre persoane juridice se pot obtine destul de usor de la Registru) nu se pot obtine legal. Se pot gasi in mod extraordinar sau exceptional pe internet...
Apropo de vrajitorul asta, in ce conditii pot instraina acesti oameni date cu caracter personal altor persoane??? :-/

Utilitatea acestor firme nu poate fi demonstrata de existenta lor sau prosperitatea... ca asa, exista si escrosi si... sa vezi surpriza! si ei prospera destul de bine!!! :D:))
Revin: de unde au informatii?
Chiar nu stiu de unde iau acele informatii...poate colega de la firma de recuperare ne lamureste:-/
Vrajitorul publica, din cate am vazut eu, numai informatii care sunt deja publice...de la ORC, Finante etc, ei doar le structureaza si le tin la zi.
Despre plata onorariilor sunt de acord ca se poate .... eu nu am vazut insa avocat care sa lucreze fara avans, nu zic ca nu sunt, doar cat ca eu nu am vazut.
Nu cred ca activitatea in sine de recuperare de crente ar fi una infractionala (vezi noul CAEN care o prevede in mod expres). Modul in care unele societati de acest fel inteleg sa desfasoare activitate poate ca nu este tocmai OK dar daca isi mai si platesc impozitele.....statul este fericitB-)

Alte discuții în legătură

Mandatarul consilier juridic nu poate pune concluzii în instanþã?! Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Art. 68 alin. 4 C.p.civ. s-a modificat cumva şi nu îi mai este recunoscut dreptul mandatarului consilier juridic de a formula concluzii în instanţă şi ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta consilier juridic stagiar Filip Alexandru Filip Alexandru Stiu ca s-a mai dezbatut problema dar eu tot nu sunt lamurit.....Tinand cont ca legea nu prevede obligativitatea inscrierii in colegiul consilierilor ... (vezi toată discuția)
Cum poate reprezenta un consilier juridic o asociatie de locatari? marcyz marcyz Buna ziua. Un consilier juridic cum poate reprezenta o asociatie de locatari in instanta? Multumesc! (vezi toată discuția)