avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firme recuperari creante.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firme recuperari creante.

In ce temei actioneaza firmele de recuperari creante?
Au contracte de cesiuni creante cu creditorii?
Ce cheltuieli initiale si ce comisioane percep?
Nu cred ca are importanta zona tarii din care activeaza firma de recuperare.
Sfapt personal: incercati sa stabiliti o relatie cu o societate care efectiv cumpara creanta dvs. (cesiune) si nu una care lucreaza in baza unui mandat. Avantajul variantei despre care fac vorbire este acela ca va inbunatatiti cash-flow-ul, adica prin cesiune primiti plata creantei, iar dvs. veti remite titlul (daca aveti) sau actele generatoare ale creantei.
Creanta care se cumpara la un pret mai mic... Si Asociatia nu poate recupera astfel intreaga suma debita, penalitati etc.
Iar cash-flow la Asociatie, nu-i tocmai important, caci tot ceea ce pierd ei prin penalizari de catre furnizorii pe care nu-i platesc se poate recupera in instanta.
In final, isi poate primi inapoi toate sumele datorate, daune, penalitati.
Asa ca nu mi se pare o solutie buna, mai ales ca in varianta cesiunii sau a mandatului catre o alta presoana nu se recupereaza intregul prejudiciu.
Parerea mea.
Ceva noutati? Si-a facut careva firma de recuperare creante? :)
Zilele urmatoare infaptuiesc eu acest lucru :)
Mult succes! :) tine-ne la curent ;)

Alte discuții în legătură

Mandatarul consilier juridic nu poate pune concluzii în instanþã?! Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Art. 68 alin. 4 C.p.civ. s-a modificat cumva şi nu îi mai este recunoscut dreptul mandatarului consilier juridic de a formula concluzii în instanţă şi ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta consilier juridic stagiar Filip Alexandru Filip Alexandru Stiu ca s-a mai dezbatut problema dar eu tot nu sunt lamurit.....Tinand cont ca legea nu prevede obligativitatea inscrierii in colegiul consilierilor ... (vezi toată discuția)
Cum poate reprezenta un consilier juridic o asociatie de locatari? marcyz marcyz Buna ziua. Un consilier juridic cum poate reprezenta o asociatie de locatari in instanta? Multumesc! (vezi toată discuția)