avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firme recuperari creante.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firme recuperari creante.

In ce temei actioneaza firmele de recuperari creante?
Au contracte de cesiuni creante cu creditorii?
Ce cheltuieli initiale si ce comisioane percep?
Avantajul societatilor de recuperare.......

Esti o persoana ( fizica sau juridic ), ai o datorie mare de recuperat, care oricum te-a complicat deja. In cercurile comerciantilor sunt binecunoscute caile legale de recuperare a banilor, cai care sunt foare greoaie si necesita mult timp. Poate pana se recupereaza banii, lipsa acestora a fost deja acoperita.

In 90% din cazuri, daca apelezi la un avocat, acesta iti va lua onorariul "in avans", indiferent de rezultatul final. In aceste conditii, eu ca si comerciant, nu sunt interesat sa mai "investesc" bani, dupa ce am pierdut o gramada, si deasupra nu am nici un fel de garantie, garantie reala, nu vorbe. Cand unul m-a minti si m-a furat, sa incerc recuperarea banilor, printr-o metoda care incepe cu alte cheltuieli si nu imi ofera nici o garantie reala. Si daca ma fura si asta, ar putea intreba clientul, ce ma fac ? Apelez la un alt avocat ? Platesc si acolo.........si cum ei sunt colegi, sansele sa-mi mai vad vreodata banii, sunt mici...

Daca insa vine cineva si imi propune ca va incerca sa recupereze acesti bani, fara sa ma coste ceva in perioada asta, normal ca accept. Dupa ce au fost recuperati banii, mai bine renunt la un procent, cand vad banii deja in contul meu. Eu cred ca asa gandesc majoritatea comerciantilor, mai ales cei care au patit-o deja cu avocati, executori, care i-au luat o gramada de bani, iar rezultatul s-a lasat asteptat. Repet, nu vreau sa jignesc pe nimeni, pur si simplu asa vad eu lucrurile, asa as proceda, poate si eu, daca as avea probleme.

Si nu in ultimul rand, exista o oarecare concurenta intre aceste firme, deci clientul stie ca este si in interesul recuperatorului sa recupereze, si sa recupereze cat mai repede debitul. Nimeni nu risca sa traga de timp, sau sa cada la o intelegere cu debitorul, in conditiile in care numarul acestor firme de recuperare incepe sa creasca. Vestea "proasta" s-ar raspandi imediat in aceste cercuri, si nu ar da bine deloc....
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2008
magyari, utilizator
Magyari a explicat cu destula acuratete avantajul. Detalii de si mai mare finete puteti obtine de la un account manager de la aceste firme. Departamentul de sales are metodele lui. Un alt avantaj este ca se insita mult pana la a se ajunge in instanta, lucru pe care un avocat nu il face.
Informatiile in mare masura sunt din bazele de date ale firmei, imensa, plus cele care se pot obtine cu plata, plus cele de la serviciul evidenta populatiei (care nu se folosesc abuziv).
Repet, nu le iau apararea, in faza legala totul este ca la carte, pana se ajunge aici, este mai problematic. Nu e o fericire sa lucrezi cu persoane care au datorii si firmele folosesc diverse metode "psihologice". Eu una m-am opus de multe ori si de aceea trebuie sa plec. Sunt cam oaie negra pe acolo, nu au nevoie de persoane cu principii morale ridicate. Asta e!
De unde se iau aceste informatii .... prin agentii de detectivi particulari, de la prieteni care lucreaza la ORC , Finante, .... chiar exista o firma care in baza unui abonament lunar ofera informatii despre societate care este in baza ORC....
Foarte logica explicatia lui Magyari... Insa nu prea sunt de acord cu unele chestiuni...
De exemplu: un comerciant trebuie sa stie sa managerieze si sa negocieze printre primele randuri... Daca o soc com nu are un reprezentant care sa poata negocia cu un avocat plata la final... nu stiu ce sa spun... :-/ Imi pare macar ciudat.
Un executor ia un avans (era cam 500 de lei, plus sau minus) si nu vad la o suma mare ce capat de lume e... iar un avocat poate sa nu ia nimic. Daca gasiti avocat care sa colaboreze deja cu un executor, nici acesta nu va ia nimic. B-)
Eu iau astfel de contracte si, desi pentru multe recuperari nu iau 10%, pentru cele la care plata e la final iau mai mult decat media, adica pot ajunge si pe la acest procent...
Astfel, daca imi evaluez bine situatia, chiar imi convine sa iau banutii la final... :D
Cred ca o anumita opinie in societate le-a facut cifra de afaceri acestor firme...
Nu prea e insa in interesul recuperatorului sa recupereze creditul cat mai repede, nu mereu... Cu atat mai mult cu cat s-a spus deja ca ei taraganeaza mai mult cu telefoane etc. pana la executarea efectiva...

Referitor la vestile care ar circula, aceste firme nu vor face public niciodata cate creante au lasat neexecutate... In plus, sunt situatii cand poti sta si in cap, daca nu ai ce executa, nu recuperezi nimic!!! :P Sunt si situatii din acestea si chiar cunosc si cazuri... dar reclama pozitiva pe care si-o fac e mult peste cazurile nerezolvate...
De exemplu, incearca si recuperarea creantelor prescrise, lucru care mi se pare nu tocmai profesionist... Adica daca ai resurse si pentru asta... ciudat! Cu atat mai mult cu cat nu prea prelungesc perioada de 3 ani, nu fac si acte de executare care sa intrerupa prescriptia, un avocat face.

In plus, dezavantajul e ca negociezi slab cu astfel de firme, caci sunt mari si le doare-n cot daca nu le dai si tu creanta ta... Au destule de la societati de credite si de asigurari. Trebuie sa te supui regulilor lor. Nu acelasi lucru se intampla in cazul unui cabinet de avocat: poti impune un termen in care sa-ti predea sumele, altfel contractul se considera reziliat de drept etc. Si poti apoi apela la firme... Nu pierzi nimic.
E normal sa-si faca o anumita imagine, din asta castiga. Nu le condamn. ;)

Referitor la ceea ce spunea Anda, care mi s-a parut foarte tare, informatii de la evidenta populatiei obtin si eu si toata lumea (de fapt aceste info se obtin de la Birouri locale de evidenta), dar nu poti obtine o informatie fara sa ai un proces pe rol sau alta conditie strict si restrictiv prevazuta de lege... iar ei obtin pana la proces, ca sa aiba pe cine suna si notifica... :O Deci nu poti avea acces la ele asa... ca sa toci omul 3 ani de zile... :D
Sunt debitori care isi schimba numere de telefon din cauza telefoanelor de gen si... surpriza! se afla, cu toata confidentialitatea numarului si tot!!! :-/

In final va multumesc tuturor pentru bunavointa dv. de a-mi raspunde la intrebari, m-am lamurit. Ati fost amabili si de treaba.
Anda, sa te tii tare! =D>
Dragi colegi,
exista o normare unitara la nivelul UE a acestei activitati? sau exista ceva norme specifice vis a vis de aceasta activitate in careva stat UE? stiti voi ceva? ca eu nu am reusti sa gasesc absolut nimica inafara de SUA.

Alte discuții în legătură

Mandatarul consilier juridic nu poate pune concluzii în instanþã?! Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Art. 68 alin. 4 C.p.civ. s-a modificat cumva şi nu îi mai este recunoscut dreptul mandatarului consilier juridic de a formula concluzii în instanţă şi ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta consilier juridic stagiar Filip Alexandru Filip Alexandru Stiu ca s-a mai dezbatut problema dar eu tot nu sunt lamurit.....Tinand cont ca legea nu prevede obligativitatea inscrierii in colegiul consilierilor ... (vezi toată discuția)
Cum poate reprezenta un consilier juridic o asociatie de locatari? marcyz marcyz Buna ziua. Un consilier juridic cum poate reprezenta o asociatie de locatari in instanta? Multumesc! (vezi toată discuția)