avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firme recuperari creante.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firme recuperari creante.

In ce temei actioneaza firmele de recuperari creante?
Au contracte de cesiuni creante cu creditorii?
Ce cheltuieli initiale si ce comisioane percep?
presupun ca prin agentul temporar de munca e destul de legal:P
Nu prea cred... astfel pentru a desfasura anumite activitati ai nevoie de oameni cu o anumita pregatire in domeniu. Daca ar fi legal asa ceva, ar insemna sa nu ai niciodata un contabil sau un arhitecta angajat, ca iei semnatura pe doi lei!!!
:D
Si n-ar mai exista obligatia legala sa ai angajata o persoana de specialitate.
Sunt CJ, angajat la o firma de recuperare debite.
Da, se merge in instanta si pe mandat si pe cesiune (nu se pune problema) de catre CJ. Sunt contractati si avocati interni sau externi insa nu este nici o regula in a li se da cazuri unora sau altora.
CJ sunt mai ocupati intrucat suntintens folositi pe debitele cesionate.
Alte intrebari, va rog?:D
Ultima modificare: Luni, 17 Martie 2008
andabej, utilizator
Stimata doamna,

Cu multumirile de rigoare pt post, cred ca ati pus capac problemei=D>
Pai, Anda, ideea era in ce baza reprezinta consilierii, ca stim ca merg in instante...
Astfel, o colega spunea de necesitatea unei procuri speciale ad litem... Cum ocoliti voi asta si ce instante cunoasteti sa fi respins exceptia de lipsa a calitatii de reprezentant, desi aceasta nu avea o astfel de procura...
Personal, cred ca e posibil, asa cum am spus, daca actele se fac atent. Dar cred ca inseamna macar 2 procuri (in caz de procura), una pentru demersuri extrajudiciare, una pentru dosar.
Mai mult, sunt instante care cer anume precizarea numarului dosarului in continutul procurii pentru a evita astfel orice discutie pe ideea specialitatii acesteia.
;)

Alte discuții în legătură

Mandatarul consilier juridic nu poate pune concluzii în instanþã?! Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Art. 68 alin. 4 C.p.civ. s-a modificat cumva şi nu îi mai este recunoscut dreptul mandatarului consilier juridic de a formula concluzii în instanţă şi ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta consilier juridic stagiar Filip Alexandru Filip Alexandru Stiu ca s-a mai dezbatut problema dar eu tot nu sunt lamurit.....Tinand cont ca legea nu prevede obligativitatea inscrierii in colegiul consilierilor ... (vezi toată discuția)
Cum poate reprezenta un consilier juridic o asociatie de locatari? marcyz marcyz Buna ziua. Un consilier juridic cum poate reprezenta o asociatie de locatari in instanta? Multumesc! (vezi toată discuția)