avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract inchiriere

vreau sa inchiriez o garsoniera insa proprietarul nu doreste sa incheie contractul la Administratia Financiara ci doar la un notar public. La ce riscuri ma expun in calitate de chirias? Mi se cere avans pentru un an de zile, perioada pe care se va incheia si contractul de inchiriere.
Cel mai recent răspuns: lyl02 , utilizator 04:55, 7 Septembrie 2012
Inainte de toate contractul nu poate fi valabil daca persoana respectiva -care a semnat pentru societatea dvs.- nu are o imputernicire care sa ii permita acest lucru.
Eu v-as sugera sa faceti si o Hotarare a societatii in curs de constituire prin care sa imputerniciti acea persoana sa semneze contractul in numele si pentru societate in vederea constituirii.
Pe de alta parte inregistrarea la AFP nu este de natura a avea consecinte asupra valabilitati contractului in sine.
Ar putea fi riscanta pentru dvs. imprejurarea ca ati platit o suma de bani cu titlu de avans chirie si nu ati primit nici o chitanta intrucat .. daca in cuprinsul contractului se prevede un termen pentru achitarea chiriei sau avansului ... si nu puteti face dovada achitarii acestor sume de bani se poate solicita desfiintarea contractului pentru neandeplinirea obligatiilor pe care vi le-ati asumat.
Da, ati putea avea probleme in conditiile aratate mai sus.
Dv. ce doriti? Sa pastrati contractul sau sa-l denuntati?

Inscrierea la AFP are o urmare, anume dobandirea de data certa, ceea ce ar face ca el sa fie opozabil tertilor in limita in care e incheiat pe un termen sub 3 ani.
Tertilor, adica altor chiriasi ulteriori, cumparatori, donatari, comodatari etc.

Trimiteti contractul in plic la AFP cu cererea de a face inregistrarile corespunzatoare. Convocati proprietarul la o intalnire sa semneze cu "organele de conducere" acum, spunandu-i ca ala nu e valabil. La intalnire, puneti-l sa va dea chitanta pe banii dati.
Am fost personal cu contractul la AFP si mi s-a spus ca nu trebuie inregistrat la ei, fiind un contract intre 2 societati comerciale, se inregistreaza la sediul proprietarului.

Revin si la sugestia referitoare la Hotararea societatii in curs de constituire prin care sa imputernicesc persoana care a semnat contractul in numele si pentru societate in vederea constituirii, nu-mi este de ajuns o imputernicire, pt ca nu stiu ce presupune acea hotarare ?
Pai vorbeati de un proprietar, nicidecum de vreo alta societate... Da, e corect ce v-au spus de la AFP... dar trebuia sa ne descrieti situatia complet ca sa nu va punem pe drumuri degeaba...

Hotararea e o imputernicire data de asociati unei terte persoane.
NU stiu intreaga situatie, ati putea face eventual un aditional de confirmare, sa-i spun asa, semnat acum, dupa inregistrarea SC, de catre administratorii celor 2 SC.

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare imobil inchiriat aartist aartist In situatia in care vanzatorul vinde un imobil inchiriat (inregistrat/neinregistrat la administratia financiara), cumparatorul necunoscand acest lucru, ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat si inregistrarea la finante cristina69 cristina69 Buna dimineata, Va rog sa imi spuneti daca proprieatrul unui apartament doreste sa dea in folosinta gratuita acest apartament unei persoane pe o anumita ... (vezi toată discuția)
Contractul de inchiriere trebuie neaaparat inregistrat la financiar ca sa fie in viguare? Andyx Andyx Am facut un contract de inchiriere cu propietarul apartamentului de unde stau acum dar doar noi intre noi si nu l-am legalizat sau depus undeva.Sunt considerat ... (vezi toată discuția)