avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract inchiriere

vreau sa inchiriez o garsoniera insa proprietarul nu doreste sa incheie contractul la Administratia Financiara ci doar la un notar public. La ce riscuri ma expun in calitate de chirias? Mi se cere avans pentru un an de zile, perioada pe care se va incheia si contractul de inchiriere.
Cel mai recent răspuns: lyl02 , utilizator 04:55, 7 Septembrie 2012
#-o dar la aceea adresa cine are domiciliu? Ca daca "tolerata" n-are domiciliu acolo ce rost ar avea actiunea in evacuare?

Persoana in cauza nu are domiciliul la adresa apartamentului meu - nu am facut nicio ”formalitate”; desi am intrebat-o daca vrea sa-i fac mutatie, a refuzat (nu stiu daca acum sa ma bucur ..... ); am convenit de la bun inceput ca va sta o perioada limitata de timp si ca o voi anunta cu cel putin 3 luni inainte pentru a-i da timpul necesar sa-si caute un alt apartament.
..... crede ca toata lumea are ceva impotriva ei, nerealizand de fapt ca problema este caracterul ei ..... De cand am anuntat-o ca trebuie sa-si caute un alt apartament (ianuarie) a inceput ”nebunia” .... ca ea nu pleaca, ca nu am niciun drepte sa-i spun sa plece .... ca vrea contract .... (chiar daca i-as fi facut contract ma indoiesc ca s-ar fi comportat altfel). Cred cu tarie ca este o persoana cu rea-vointa ....
Va multumesc din suflet pentru sfaturi.
fa plangere la politie daca n-are mutatia acolo , ca ti-a ocupat domiciliul si nu vrea sa plece
Se vorbea mai la inceputul topicului de o conditie de "validitate" a contractului de inchiriere: forma scrisa si inregistrarea la AF. Formalitatile sunt necesare doar pentru dovedirea locatiunii. (vezi Deak-Contracte speciale, pag 223).

In legatura cu a 2 pb ridicata in acest topic:
1. daca se dovedeste locatiunea (verbal incheiata, inceput de dovada scrisa, etc), nu intru in detalii (vezi acelasi autor, aceeasi pagina), actiunea este de evacuare.
2. daca cel care foloseste imobilul nu are titlu, atunci proprietarul are la indemana numai actiunea in revendicare (proprietarul neposesor impotriva posesorului neproprietar).
Scuze: pag. 233, Ed. Actami, 1999.

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare imobil inchiriat aartist aartist In situatia in care vanzatorul vinde un imobil inchiriat (inregistrat/neinregistrat la administratia financiara), cumparatorul necunoscand acest lucru, ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat si inregistrarea la finante cristina69 cristina69 Buna dimineata, Va rog sa imi spuneti daca proprieatrul unui apartament doreste sa dea in folosinta gratuita acest apartament unei persoane pe o anumita ... (vezi toată discuția)
Contractul de inchiriere trebuie neaaparat inregistrat la financiar ca sa fie in viguare? Andyx Andyx Am facut un contract de inchiriere cu propietarul apartamentului de unde stau acum dar doar noi intre noi si nu l-am legalizat sau depus undeva.Sunt considerat ... (vezi toată discuția)