daxia0022 a scris:
Asta e bucata care ne priveste direct:
- pentru recrutarea şi formarea iniţială a magistraţilor recrutaţi conform art. 33 din Legea nr. 303/2004 – modificările propuse vizează:
(a) garantarea unor standarde de recrutare adecvate pentru toţi magistraţii nou recrutaţi, indiferent de condiţiile de accedere în magistratură, prin uniformizarea modalităţilor de recrutare pentru cele două categorii de candidaţi pentru funcţia de judecător sau procuror (candidaţi cu experienţă în profesii juridice şi candidaţi fără experienţă în profesii juridice);
(b) revizuirea programului de formare iniţială a magistraţilor astfel recrutaţi, pentru a se asigura însuşirea competenţelor specifice exercitării funcţiei şi modificarea statutului acestei categorii de magistraţi în perioada formării iniţiale;
(c) verificarea însuşirii competenţelor specifice exercitării funcţiei la finalizarea perioadei de 6 luni de formare iniţială.
la A - uniformizarea - aici poate ar trebui sa ne gandim la posibilitatea sa bage si la examenul cu vechime rationament logic...
la B - revizuirea perioadei de formare initiala eu cred ca e clar se vrea sa se respecte legea care zice 6 luni curs nu cum e acum 1 sau 2 luni ...
la C- e clar un examen la sfarsitul celor 6 luni
la A:acum ceva timp, CSM facuse o propunere de modificare a art. 33 in sensul de a putea da examen si cei care n u sunt incadrati ca juristi, dar fac munca de jurist....eu aveam un specimen la birou, era incadrat inspector, dar facea munca de jurist
la B: nu trebuie decat sa respecte legea, care spune pregatire 6 luni
la C: inainte se dadea examen dupa cele 6 luni.....nu tot ei au modificat legea si au abrogat respectivele alin.
ma obosesc chestiile astea...parca si femeile sunt mai hotarate(:offtopic:stiti ca despre femei se spune ,in gneral, ca sunt cam nehotarate:D)X-(
eu azi m-am plimbat pe la banci si mi-am facut o mie de draci