avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere minor...lupta cu morile de vant!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere minor...lupta cu morile de vant!

am deschis o ordonanta care a devenit definitiva in mai 2010,legata de pensia de intretinere.sotul trebuie sa dea pensie incepand cu 10.02.2009,data la care am depus acea ordonanta.procesul de divort si partaj este inca in desfasurare fiind in faza de apel.si acolo instanta de font a stabilit la fel..25% din venitul net in ceea ce priveste pensia de intretinere minor.in baza acestei ordonante am facut plangere la politie deoarece hotararea data de instanta de fond nu au luat-o in calcul motivand ca nu este definitiva.si acum ..ce ar trebui sa fac ? sa deschid un alt proces in care sa spun ...nu stiu ce reprezinta 25% din veniturile sotului ? mentionez ca veniturile le-a cerut acum politia firmei intermediare(sotul fiind navigator) si ca acestia i-au dat venituri,politia facand probabil un calcul i-au spus sotului ca are de plata 4000 euro.asa a spus sotul la politie cand ne-am intalnit ca el nu va da niciodata acesti bani si asa am aflat si eu despre ce suma este vorba.va rog sa imi spuneti ce ar mai trebui facut ca fiica mea sa beneficieze de dreptul la aceasta pensie. va multumesc inca o data pentru sfaturi!
desirelia75 a scris:

ba se pare ca se poate! la dosar sunt doar contractele de imbarcare ,el nu este angajat in tara ,realizeaza aceste venituri in afara tarii.si mai sunt la dosar si doua extrase de cont pe ultimii 4 ani.instanta spune "obliga pe parat sa plateasca reclamantei o pensie lunara de intretinere de 25% din venitul net lunar[/b],in favoarea minorei..incepand cu data introducerii actiunii ".acum exista la dosarul ce urmeaza a fi depus la parchet in urma reclamatiei mele ,veniturile sale cerute de politie firmei intermediare.


Din venitul net lunar. Numai ca, dupa cum dv ati afirmat, sotul nu realizeaza venituri lunar ci are contracte numai pe perioade de sase saptamani, apoi sta intara sase saptamani fara nici un venit. Deci nu are venituri lunar. Dupa cum v-am mai sfatuit, faceti cerere instantei in privinta lamuririi dispozitivului hotararii.
Ultima modificare: Duminică, 5 Decembrie 2010
m_ella2005, utilizator
Stiti unde este angajat in prezent ?
Este angajat intr-o tara din UE ?
Aveti posibilitatea veniturilor declarate la Sectia Financiara.
Are venituri declarate spre impozitare ?
Art. 409
Salariile si alte venituri periodice realizate din munca, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:
a) pana la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii; parerea mea este ca...periodic nu inseamna neaparat lunar.si atunci cred ca ar trebui sa se tina seama de veniturile sotului chiar daca nu sunt lunare.
Ce legatura are art.409 c.pr.civ,cu faptul ca fostul sot lucreaza undeva,unde este platit cu salariu ?
Ati verificat daca la Sectia Financiara s-a declarat cu vreun venit ?
El a fost platit pe voiaj,pe o durata determinata,dar a fost angajat cu contract.
sotul realizeaza venituri in afara tarii.in romania nu are venit.este angajat pe perioada contractului de imbarcare de firma din strainatate.banii vin din singapore.el lucreaza in mai multe tari si stiu ca in perioada cat a lucrat pe teritoriul norvegiei firma care l-a angajat platea acolo impozite si taxe.nu stiu multe despre firma angajatoare pentru ca se pleaca cu contractul semnat de firma intermediara din constanta.repet..politia acerut veniturile firmei intermediare din c-ta si acestia au trimis ca a realizat venituri.cand va ajunge dosarul la parchet voi avea si eu acces la acea hartie.

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu pensia de intretinere daca hotararea este atacata prin apel? ContSters114133 ContSters114133 buna ziua! in urma hotararii judecatoresti data de prima instanta ,s-a stabilit pensia de intretinere pentru minor in cuantum de 25% din venitul net lunar al ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor andreeaene andreeaene buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie. in urma divortului instanta a hotarat ca fostul meu sot sa-mi plateasca pentru copil o pensie ... (vezi toată discuția)
Intrebare pensie de intretinere navigator ContSters170590 ContSters170590 Pensia de intretinere pentru un copil major a fost stabilita luindu-se ca baza de calcul salariul minim pe economie in cazul tatalui navigator, care dupa lege ... (vezi toată discuția)