Pentru a putea primi un raspuns la problema dumneavostra trebuie sa ne precizati pozitia celorlati mostenitori, asa cum bine icsulescu a formulat la punctul 2: "Ceilalti 2 mostenitori ce atitudine au? Sunt de acord cu donatia?"
Poate ca ei nici nu vor sa mosteneasca ceva. Sau poate vor sa mosteneasca totul. Lamuriti-ne putin in privinta asta.
Cei doi mostenitori nu s-au opus in 1991 cand a fost facuta donatia, iar acum, la deschiderea succesiunii vor sa aiba drepturi egale cu B. Dar B, i-a si ingrijit pe parinti...ce-ar putea face B? :-??
Mostenirea nu are nicio legatura cu ingrijirea parintilor. Sunt raporturi de drept separate.
Inmormantarile sunt considerate (in limita demonstrarii cheltuielilor) cheltuieli ale mostenirii si B isi va primi inapoi acele cheltuieli (daca a fost diligent si are chitante).
B poate primi o particica mai marisoara, dar trebuie calculate cote, rezerve... B mai are varianta sa tranzactioneze cu ceilalti frati, sa se inteleaga... Ca oricum pe bucata lui de pamant e o casa, iar B nu a luat nimic inca din casa parinteasca. Deci... se poate negocia sa-i ramana macar pamantul lui B, acela primit.
Nu vad sanse sa ramana B cu tot, insa aici e si dificil sa vezi ansamblul situatiei.
De ce n-a facut B demersuri cand traiau autorii lui? In sensul de a-si asigura acele bunuri...
Spuneti-mi domnul/doamna cu nick-ul AVLIL, daca parintele lui B ar mai trai, ce posibilitati are B?
N-am mai avut de-a face cu astfel de probleme, ma gandesc ca un contract de intretinere pe viata, sau testament - dar asta oricum poate fi revocat si cred ca nu se poate testa, decat cu privire la cotitatea disponibila...si alte posibilitati? care ar mai fi?
Raspunsul dv. mi-ar fi de mare ajutor!!!!
Nu va pot da un raspuns care sa va rezolve situatia, ca nu exista retete prefabricate in drept.
In doua situatii absolut identice ca fapte, numai valoarea avetii poate modifica solutie data.
Asa incat, nu va pot da solutii.... care sa va rezolve.
Asa cum v-am spus, mergeti la avocat, care va va calcula, va vedea care e valoarea bunurilor etc.
Referitor la parintele in viata, care parinte? Daca parintele in viata este cel care are in proprietate averea la care va referiti, da, il puteti intretine in schimbul ei...
Daca e vorba despre a treia persoana... in afara de A si E decedati... nu stiu si nu vad care e influienta lui...
Cand ai actele, evaluarile bunurilor in fata, judecai altfel. daca as vedea care e toate averea, cam la ce valoare s-ar ridica etc...