A îi are ca fii pe B, C, şi D. În 1991, A îi donează lui B – fiul mai mic, cu care dealtfel locuieşte, jumătate din proprietatea sa, constând într-un teren ( curte şi grădină), prin act autentic, în faţa notarului. B îşi construieşte o casă, înscriindu-se în Cartea Funciară.
În 2000, moare E, soţul lui A, a cărui chieltuieli de înmormântare sunt suportate toate de B, fiul mai mic, care locuieşte în aceeaşi curte. În 2008, moare A, care este, la fel, ca si soţui ei, înmormântată de B. A nu lasă nici un testament.
B se prezintă la dv. pt. a vă cere sfatul.
situatia este foarte simpla...banii pe care i-a cheltuit cu inmormantarea se vor considera ca si cheltuieli ale succesiunii si ii va primi inapoi,,,cat despre donatia facuta in favoarea descendentilor este raportabila daca cel care a facut donatia nu prevede expres ca aceasta este lipsita de raport. Prin urmare acea liberalitate se considera a fi un avans asupra mostenirii iar fiecare va primi o cota egala cu a celuilalt
Mostenire
laura_daniel_nita
Buna ziua.
Intrebarea mea probabil o sa para banala
Tatal meu vitreg a decedat.
dansul avea un copil. Mostenirea se imparte intre mama mea si acest copil. ... (vezi toată discuția)