avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cod penal distrugere actionare in judecata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cod penal distrugere actionare in judecata

Am depus o plangere la politie pentru distrugerea proprietatii personale in care am precizat ca ii actionez in judecata pe faptuitori. Am chemat politia la fata locului si a constatat fapta si singura solutie era plangerea. Mi s-a spus ca ii va chema pe faptuitori si pe mine sa ne intrebe ce si cum.

Va trebui sa platesc avocat pentru asta ? detin dovezi video si agentul constatator poate fi martor, trebuie să-l rog sa-mi fie martor ? voi primi citatie acasa ? in cat timp ? va trebui sa platesc alte cheltuieli cu judecata ? mi s-a spus ca vor primi amenda maxim 500ron. Pot sa retrag plangerea daca imi veti spune ca nu renteaza sa-mi bat capul si banii degeaba pentru o amarata de amenda de 500ron ?

Va multumesc mult.
Cu tot respectul,ca sa aveti o "viziune" asupra justitiei sau asupra legii,trebuie sa le cunoasteti si trebuie in primul rand sa stiti ca nicio sesizare,plangere,actiune in justititie nu se solutioneaza ,fara probe.
O simpla mentionare a unor fapte,faptul ca a fost prezent la o constatare un politist,nu cred ca sunt probe concludente pentru a dovedi comiterea unei infractiuni de catre cineva.
Daca aveti aceasta dorinta, in baza aliniatului ultim al art.217 c.pen,puteti sa va retrageti plangerea sau ce ati redactat cand v-ati adresat dvs organelor de politie
Dragă Gabi,

pot pune la dispozitia autoritatilor si video de la locul faptei

mă puteți ajuta spunându-mi care e procedura ?
există vreo lege care precizează un anumit termen de soluționare ?
Nu este legal prevazut un timp anume pentru solutionare
Este precizat un termen rezonabil ,fara insa a se preciza concret intinderea rezonabilului
exista o lege unde se specifica aceste aspecte ?
sau un regulament/protocol ?

Alte discuții în legătură

Apelarea abuziva a serviciului 112 m1ha1g m1ha1g Stimati domni, am apelat la un politist aflat in pauză de masă la ora 16.30 deoarece locuia vis-a-vis de locul unde lucram. Acesta mi-a spus să rezolv ... (vezi toată discuția)
Art.217 cp-ascultare claudiuctaro38 claudiuctaro38 buna ziua, numele meu este ionel. acum o luna am achizitionat un dulap suspendat care a fost montat de firma producatoare, in momentul montarii, unul dintre ... (vezi toată discuția)
Hartuire , amenintare , distrugere. Georgian_p Georgian_p Buna ziua , Am si eu o problema si v-as ruga sa imi dati un sfat in acest sens. De cateva zile niste drogatii din cartier au impresia ca eu i-am ... (vezi toată discuția)