Am depus o plangere la politie pentru distrugerea proprietatii personale in care am precizat ca ii actionez in judecata pe faptuitori. Am chemat politia la fata locului si a constatat fapta si singura solutie era plangerea. Mi s-a spus ca ii va chema pe faptuitori si pe mine sa ne intrebe ce si cum.
Va trebui sa platesc avocat pentru asta ? detin dovezi video si agentul constatator poate fi martor, trebuie să-l rog sa-mi fie martor ? voi primi citatie acasa ? in cat timp ? va trebui sa platesc alte cheltuieli cu judecata ? mi s-a spus ca vor primi amenda maxim 500ron. Pot sa retrag plangerea daca imi veti spune ca nu renteaza sa-mi bat capul si banii degeaba pentru o amarata de amenda de 500ron ?
Cu tot respectul,ca sa aveti o "viziune" asupra justitiei sau asupra legii,trebuie sa le cunoasteti si trebuie in primul rand sa stiti ca nicio sesizare,plangere,actiune in justititie nu se solutioneaza ,fara probe.
O simpla mentionare a unor fapte,faptul ca a fost prezent la o constatare un politist,nu cred ca sunt probe concludente pentru a dovedi comiterea unei infractiuni de catre cineva.
Daca aveti aceasta dorinta, in baza aliniatului ultim al art.217 c.pen,puteti sa va retrageti plangerea sau ce ati redactat cand v-ati adresat dvs organelor de politie