avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati referitoare la activitatea RU dupa 01.01.2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati referitoare la activitatea RU dupa 01.01.2011

Haideti sa încercam in acest topic sa punem pe tapet noutatile legate de activitatea RU dupa data de 01.01.2011.
Toata lumea stie ca , potrivit art.298 alin.3 C.mun., Decretul nr. 92/1976 privind carnetul de muncă, cu modificările ulterioare, va fi abrogat la data de 31 decembrie 2010 .
Citind pe forum am descoperit foarte multe zvonuri legate de activitatea RU dupa data de 01.01.2011 ? ... Oare care este adevarul in aceasta privinta?
Ultima modificare: Duminică, 5 Decembrie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Acum cat de cat sunt lamurita.

La revisalul pe care il am eu ( preluat de la cineva ) nu am nr acela despre care vb dvs :( Si presupun ca atunci nu imi ramen decat sa fac un caiet special cu nr si sa dau acolo nr de ordine cim-urilor care vor veni de acum incolo. Sau poate se perfectioneaza REVISALUL si ne lamurim cu toti :)

Mai am o intrebare.Am un angajat care a lucrat din 07.12.2010 in 04.01.2011. Are Carnet de munca, dar perioada de la 01.01 la 04.01 unde o trec? Ii eliberez omului o adeverinta strict pe aceste zile? Ca daca se incheie toate carnetele cu 01.01.................:-|:sorry:
AnnaMaria_ru a scris:

Acum cat de cat sunt lamurita.

La revisalul pe care il am eu ( preluat de la cineva ) nu am nr acela despre care vb dvs :( Si presupun ca atunci nu imi ramen decat sa fac un caiet special cu nr si sa dau acolo nr de ordine cim-urilor care vor veni de acum incolo. Sau poate se perfectioneaza REVISALUL si ne lamurim cu toti :)

Mai am o intrebare.Am un angajat care a lucrat din 07.12.2010 in 04.01.2011. Are Carnet de munca, dar perioada de la 01.01 la 04.01 unde o trec? Ii eliberez omului o adeverinta strict pe aceste zile? Ca daca se incheie toate carnetele cu 01.01.................:-|:sorry:

numarul acela il generezi singura daca a mai existat un ctr cu acelasi numar te anunta programul (toate versiunile de prin 2007 cel putin au cele 2 casute una cu nr revisal si alta cu nr ITM)
Pentru angajatul respectiv cred ca cel mai bine vrb cu inspectorul de la ITM pe care il ai se poate sa iti ia cartea de munca si sa o vizeze asa cum e
eu am inregistrat decizie si am dat la certificare inscrieri in CM cu plecare pe 01.01.2011 si le dusesem pe 6 ian sincer sa fiu :"> deci si cu intarziere
daca nu vrea sa iti certifice toata perioada adeverinta o faci oricum pe toata perioada lucrata nu doar 01-04.01.2011
Multumesc de lamuriri :)

O sa ma duc la ITM saptamana asta si intreb cum se face.....ma enerveaza schimbarile astea cumplit..........Sunt multe schimbari dar fara explicatie cu ce se face in loc sau cum se face....

Mersi inca o data de raspunsuri =D>
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2011
AnnaMaria_ru, utilizator
ITM-ul certifica inregistrarile efectuate pana la 01.01.2011 ... dupa aceasta data pana la data incetarii se vor elibera adev de vechime.
Am intrebat la ITM daca la incetarea CIM incepand cu 01 ian.'11 trebuie sa eliberez adeverinta de vechime in munca (pentru perioada 01.01.2011 si pana la incetare) si mi s-a spus ca NU. Salariatul care isi inceteaza activitatea va merge la Casa de Pensii pentru a i se elibera adeverinta de vechime... Nu mai inteleg nimic! Trebuie sau nu trebuie sa elibereze angajatorul adeverinta de vechime in munca incepand cu 01 ian.2011. Multumesc

Alte discuții în legătură

Se desfiinteaza itm-ul ? me.elena me.elena Buna seara Se pare... , asa cum am aflat din unele surse ca incepand cu 01.01.2011 nu se mai duc statele, declaratiile si contr de munca (precum si incetari ... (vezi toată discuția)
Oug nr.123/2010 Cornel  Vasile Cornel Vasile Publicata in Monitorul Oficial nr.888/30.12.2010 , [b]abroga de la 01.01.2011 Legea nr.130/1999 - republicata, cu exceptia articolelor 2-16 care se abroga de ... (vezi toată discuția)
Resurse umane maria60 maria60 Lucrez intr-o institutie de stat cu autofinantare.Din 1998 Prin decizie data de directorul de atunci mi s-a încredinţat cărţile de muncă,iar ulterior am ... (vezi toată discuția)