avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati referitoare la activitatea RU dupa 01.01.2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati referitoare la activitatea RU dupa 01.01.2011

Haideti sa încercam in acest topic sa punem pe tapet noutatile legate de activitatea RU dupa data de 01.01.2011.
Toata lumea stie ca , potrivit art.298 alin.3 C.mun., Decretul nr. 92/1976 privind carnetul de muncă, cu modificările ulterioare, va fi abrogat la data de 31 decembrie 2010 .
Citind pe forum am descoperit foarte multe zvonuri legate de activitatea RU dupa data de 01.01.2011 ? ... Oare care este adevarul in aceasta privinta?
Ultima modificare: Duminică, 5 Decembrie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua!
Am cateva intrebari la modificarile acestea.
Deci daca desfac un contract cu data de 01.01.2011 nu mai depun la ITM nimic ? Cum voi proceda ? La fiecare om o sa ii dau desfacerea im mana nevizata de catre ITM ?
Am 20 de contracte cu data de 30.12.2010 cu acelea contracte ce ma fac ? In data de 10.10.2010 am vb cu cineva de la control ITM si a zis ca nu mai am cum sa le inregistrez.
lauraadriana a scris:

freeelis a scris:

lauraadriana a scris:

As dori si eu un model de adeverinta. Multumesc

Se pot folosi modele care erau utilizate la ITM.
[ link extern ]

Problema e ca, tot de la ITM mi s-a spus ca nu am voie sa eliberez asa ceva deoarece societatea unde lucrez a tinut carnetele de munca la ITM si nu a fost certificata sa faca mentiuni, modificari etc. in carnetele de munca. #-o
Chiar nu stiu ce trebuie sa fac!!!

Obligatia eliberarii adeverintei incumba angajatorului in baza art.34 alin.5 C.mun. si a art.7 alin.3 din HG nr.161/2006 ...
Cred ca cei de la ITM v-au indus in eroare ...
Mihai0001 a scris:

Buna ziua!
Am cateva intrebari la modificarile acestea.
Deci daca desfac un contract cu data de 01.01.2011 nu mai depun la ITM nimic ? Cum voi proceda ? La fiecare om o sa ii dau desfacerea im mana nevizata de catre ITM ?
Am 20 de contracte cu data de 30.12.2010 cu acelea contracte ce ma fac ? In data de 10.10.2010 am vb cu cineva de la control ITM si a zis ca nu mai am cum sa le inregistrez.

pentru contract cu incepere inainte de 01.01.2011 inregistrarea la itm trebuia sa se poata face fara probleme deoarece ei nu mai inregistreaza acte care incep sa isi produca efectele dupa data de 01.01.2011
dimpacate sa cam scurs termenul limita in care trebuia sa le inregistrezi
Recomandarea e sa il treci ca incepe munca de la data de 3 ian (1,2 nefiind lucratoare) si astfel doar il trimiti pe revisal nemaitrebuind sa ai viza itm in cazul asta
Pentru introducerea in revisal cu o zi inainte daca nu te descurci contacteaza-ma prin mesaj privat

Deciziile si actele aditionale, de dupa data de 01.01.2011 nu se mai inregistreaza la itm . Se transmit pe revisal asa cum se faceau si pana acum si se imaneaza exemplarul angajatului sau fostului angajat in aceleasi conditii cum era si inainte doar ca acum a disparut stampila itm de pe ele

!!!!! Pentru actele aditionale si deciziile de care sa mai intrebat mai sus pana la aparitia variantei de revisal care sa cuprinda si rubrica salariala respectiv datele pt modificarile duratei muncii din timp partial in timp partial si alte astfel de probleme se va proceda astfel :

Pentru actele aditionale de modificare a salariului se va proceda la trece modificariilor salariale in clar la rubrica de detalii ( se modifica salariul de la 1000 la 1200)
Pentru actele aditionale in care se schimba durata muncii din timp partial in timp partial se va proceda deasemenea la completarea in rubrica detalii a schimbarii survenite ( durata muncii se modifica de la 2h/zi, 10 ore/saptamana la 4ore/zi , 20ore /saptamana) !!!!!!

Ultima modificare: Luni, 24 Ianuarie 2011
ContSters184802, utilizator
La ITM nu se mai inregistreaza acte care isi produc efecte incepand cu data de 01.01.2011 si dupa aceasta data.
lauraadriana a scris:

Bruta a scris:

* Ce treaba are ITM-ul cu unitatea care elibereaza adeverinte salariatilor sai? *Unitatea elibereaza adeverinte la cererea salariatului, nu face inscrieri in carnetul de munca
* Cand faceti referire la "perioada lucrata in firma" trebuie sa va referiti: de la data angajarii pana la data incetarii CIM

De acord cu dumneavoastra. In aceste conditii ar trebui sa specific in adeverinta si aspecte referitoare la numarul de zile de concediu fara salariu? Multumesc

Absolut. In adeverinta mentionati si perioada in care a avut contractul suspendat pentru CFP.

Alte discuții în legătură

Se desfiinteaza itm-ul ? me.elena me.elena Buna seara Se pare... , asa cum am aflat din unele surse ca incepand cu 01.01.2011 nu se mai duc statele, declaratiile si contr de munca (precum si incetari ... (vezi toată discuția)
Oug nr.123/2010 Cornel  Vasile Cornel Vasile Publicata in Monitorul Oficial nr.888/30.12.2010 , [b]abroga de la 01.01.2011 Legea nr.130/1999 - republicata, cu exceptia articolelor 2-16 care se abroga de ... (vezi toată discuția)
Resurse umane maria60 maria60 Lucrez intr-o institutie de stat cu autofinantare.Din 1998 Prin decizie data de directorul de atunci mi s-a încredinţat cărţile de muncă,iar ulterior am ... (vezi toată discuția)