avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Urgent..pot sa-mi pierd copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Urgent..pot sa-mi pierd copilul?

Sa va spun pe scurt...Am un copil in urma concubinajului cu tatal lui.L-a recunoscut.Noi ne-am despartit cand eram insarcinata prin 7 luni. A platit lunar o anumita suma de bani darla intelegere.Si l-a vazut sporadic..cam asa...a fost la el imediat dupa nestere de vreo 3 ori..dupa aia o pauza destul de mare de cateva luni bune...si a inceput sa vina lunar sau la 2 -3 luni..scurt cate o dupamiaza.Pe langa bani i-a mai adus cadouri, hainute, jucarii.
Eu m-am casatorit anul trecut..copilul sta cu noi.L-am chemat in judecata pentru incredintare copil si pensie alimentara. Pe mina ma intereseaza in mod deosebit hotararea de incredintare pentru ca ma lovesc de adeverinte si analize de la tatal biologic la inscrierea la cresa, gradi...si nu mai vreau sa tot duc plase ca sa se treaca peste astea.
Acum ..am avut prima infatisare vineri pe 7 martie.A fost avocatul lui.A facut cerere reconventionala cu 4 capete
- incredintare copil catre tata
- domiciliu copil tot la el
- pensie alimentara
- drept de vizita
Avocatul lui spune ca daca ne intelegem la programul ce il vrea el ...terminam.Mie mi se pare mult 2 week-enduri pe luna, 15 zile din vacanta, 4 zile da sarbatori, 4 zile de ziua copilului din 2 in 2 ani.Mi se pare mult avand in vedere ca niciodata copilul nu a fost la el in casa, copilul are 3 ani, distanta dintre noi si el este de vreo 150 km si copilul este puternica atasat de mine, e in plin proces de educare..program de masa, somn..cat si ce mananca, sensibil inca la raceli.POATE SA OBTINA PROGRAMUL ASTA?SAU POT SA OBTIN MAI PUTIN?
Asa..zice ca daca nu ne intelegem..o sa ceara mutarea procesului la Craiova (noi suntem in pitesti) POATE OBTINE ASTA?Avocatul lui spune ca da pentru ca noia am cerut DOMICILIU MINOR nu INCREDINTARE MINOR..dar avocata mea zice ca in caz de divort se cere INCREDINTARE si cum noi nu am fost casatoriti e ok cu DOMICILIU MINOR.Mie nu-mi suna bine...a gresit avocata mea?Trebuia sa ceara INCREDINTARE?
Multumesc
Sunati la firma, mergeti la ei cu hotararea definitiva si irevocabila, cereti poprirea pe salariu.
Daca nu merge, adresati-va unui executor judecatoresc.
Ultima varianta e plangerea penala.
Faceti cerere la instanta sa va infiinteze poprirea, trebuia deja facuta daca instanta are date in dosar despre locul de munca al lui...
In rest, plangere penala.
Daca instanta nu cunoaste locul de munca, atunci mergeti la un executor cu hotararea legalizata si va face el executarea; dati informatii despre locul lui de munca.

Referitor la hotarare, aceasta ajunge sa fie legalizata, mentiunea de definitiva si irevocabila nu e necesara pentru infiintarea popririi pentru pensie de intretinere, asa incat, mergeti cat mai repede.
Nu trebuie asteptata trecerea termenului caci pensia de intretinere se executa chiar daca hotararea nu e definitiva.
Este o chestiune de urgenta, copilul trebuie sa manance...
Cel mai bine este sa va trimita banii prin mandat postal.
Il sunati si ii spuneti ca daca in 2 zile nu primiti banii depuneti plangere penala.
Politia o sa va ajute.

avocat Claudiu Lascoschi
Nu resuesc sa mai termin odata....
Mi-a dat "o parte " din bani....luna asta nu prea are de gand sa mi-i dea. MAine ma duc la judecatroie sa vad dosarul.
Intrebarile mele:
1. Trebuie sa fac cerere de investire si legalizare a sentintei?
2. Unde este specificat catre cine a fost trimisa comunicarea sentintei prin recomnadata?(eu am una, banuiesc ca si el...dar ma intereseaza daca au trimis la firma)
3. Pe ce ma bazez sa cer firmei unde lucreaza el sa-i opreasca din salariu pensia alimentara?(nu este specificat in sentinta modalitatea de plata)

Imi cer scuze ca va stresez dar nu am la cine apela....decat la voi virtual...
Multumesc
Doamna, nu avem ce sa va mai spunem... ce ati facut, legal, pana acum? Ca sa stim ce sa va mai spunem sa faceti...
Eu insa inteleg ca nu ati facut nimic, doar ati mai discutat cu el si atunci noi ce sa facem? Sa reluam discutia de la capat?>

Faceti ce v-am spus mai sus.
Da, hotararea trebuie legalizata si investita.
Nu e specificat, aflati asta de la grefier...
Nu va bazati decat pe executor, el va face poprirea daca nu o face intai instanta.

:offtopic: Nu redactati mesaje consecutive, cititi Regulamentul in acest sens.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara si dreptul la vizite ruximani ruximani Buna ziua, vorbesc in numele fratelui meu, care are probleme cu fosta prietena cu care a trait timp de 4ani si au locuit la dom. fratelui ,rezultand un ... (vezi toată discuția)
Programul de vizita al minorului care locuieste in strainatate la parintele caruia nu ia fost incredintat spre crestere si educare HorynaGabriela HorynaGabriela ma aflu in danemarca impreuna cu fiul meu in varsta de 7 ani,acesta imi este incredintat mie spre crestere si educare.Eu sunt inregistrata iar pentru a-mi ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita copil! ginutzajoco ginutzajoco din cite am inteles dreptul de vizita este 2 week pe luna si jumatate din vacante. Insa cite ore pe zi sunt permise? tot week.endul ? adica copilul va merge ... (vezi toată discuția)