Sa va spun pe scurt...Am un copil in urma concubinajului cu tatal lui.L-a recunoscut.Noi ne-am despartit cand eram insarcinata prin 7 luni. A platit lunar o anumita suma de bani darla intelegere.Si l-a vazut sporadic..cam asa...a fost la el imediat dupa nestere de vreo 3 ori..dupa aia o pauza destul de mare de cateva luni bune...si a inceput sa vina lunar sau la 2 -3 luni..scurt cate o dupamiaza.Pe langa bani i-a mai adus cadouri, hainute, jucarii.
Eu m-am casatorit anul trecut..copilul sta cu noi.L-am chemat in judecata pentru incredintare copil si pensie alimentara. Pe mina ma intereseaza in mod deosebit hotararea de incredintare pentru ca ma lovesc de adeverinte si analize de la tatal biologic la inscrierea la cresa, gradi...si nu mai vreau sa tot duc plase ca sa se treaca peste astea.
Acum ..am avut prima infatisare vineri pe 7 martie.A fost avocatul lui.A facut cerere reconventionala cu 4 capete
- incredintare copil catre tata
- domiciliu copil tot la el
- pensie alimentara
- drept de vizita
Avocatul lui spune ca daca ne intelegem la programul ce il vrea el ...terminam.Mie mi se pare mult 2 week-enduri pe luna, 15 zile din vacanta, 4 zile da sarbatori, 4 zile de ziua copilului din 2 in 2 ani.Mi se pare mult avand in vedere ca niciodata copilul nu a fost la el in casa, copilul are 3 ani, distanta dintre noi si el este de vreo 150 km si copilul este puternica atasat de mine, e in plin proces de educare..program de masa, somn..cat si ce mananca, sensibil inca la raceli.POATE SA OBTINA PROGRAMUL ASTA?SAU POT SA OBTIN MAI PUTIN?
Asa..zice ca daca nu ne intelegem..o sa ceara mutarea procesului la Craiova (noi suntem in pitesti) POATE OBTINE ASTA?Avocatul lui spune ca da pentru ca noia am cerut DOMICILIU MINOR nu INCREDINTARE MINOR..dar avocata mea zice ca in caz de divort se cere INCREDINTARE si cum noi nu am fost casatoriti e ok cu DOMICILIU MINOR.Mie nu-mi suna bine...a gresit avocata mea?Trebuia sa ceara INCREDINTARE?
Multumesc
Nu prea se poate sa iti pierzi copilul. Practica instantelor este ff clara in sensul incredintarii copilului catre mama, mai ales la varste asa mici.
Privitor la competenta regula e ca cererea trebuie introdusa la domiciliul paratului (tatal copilului), da nu-i bai te duci si te judeci la Craiova. Nu stiu daca e cazul sa schimbi avocatul (dpdv juridic diferentierea intre a cere incredintarea si a cere "stabilirea domiciliului" mi se pare nejustificata intru-cat copilul va avea domiciliul la parintele caruia i-a fost incredintat).
Eu cred ca stabilirea domiciliului pentru un minor sub 14 ani poate fi respinsa pe motive de lipsa de obiect...
Dar depinde cat de argumentata e cererea, eu consider ca e o diferenta foarte mare.
In plus, incredintarea catre un parinte include dar nu se limiteaza la stabilirea domiciliului.
Buna ziua,
A trecut atata timmp..si iar am intrebari!
Nu cred ca are nimeni rabdare sa citeasca pagini din urma, deci pe scurt: mi-a fost incredintat copilul, domiciuliul la mine, pensie alimentara, si drept de vizita.
Pensia alimentara e platita aiurea, dar e..ba la 3 luni, ba la 2..oricum e ok.
Problema e ca nu a vazut copilul de 3 ani, deloc.Acum m-am trezit ca vrea sa vina sa-l ia in week-end..sau de paste. Legal are dreptul.Dar eu nu vreau !Puteti sa ma acuzati de ce vreti..nu vreau.Copilul are 6 ani...eu nu sunt pregatita sa-i spun adevarul, nu pot inca, sunt constienta ca trebuie mai devreme sau mai tarziu.In fine..Intrebarea mea este : Daca nu accept sa vada copilul ce se poate intampla?
Multumesc mult!
Buna ziua,
Nu sunt de specialitate dar am vazut anuntul d-stra si ptr ca eu l-am gasit intamplator, m-am gandit sa va spun ca in primul rand sa-l reeditati dar cu alt titlu ptr a putea figura cu data actuala.El figureaza din 2008 si nimeni nu are rabdare sa citeasca 19 pagini.Deci ptr a atrage atentia persoanelor abilitate sa va raspunda,face in asa fel ca sa apara cu data actuala.
Va inteleg perfect temerile,ele sunt perfect indreptatite,desi am vazut aici pareri care ziceau altceva.Un copil mic,de 6 ani,obisnuit ca 100% din timp sa fie cu mama lui ,nu il poti lua dintr-o data si sa- duci in alta parte,motivand ca este in interesul copilului.Cine zice asa ceva nu are copii.
Desi legea ii da dreptul sa-l ia(vedeti ce va raspund si avocatii),incercati sa vorbiti cu tatal copilului,explicandu-i ca il intelegeti si pe el,DAR si el sa inteleaga COPILUL,ptr care ar fi o trauma sa plece brusc de langa mama lui.vad ca va plateste pensie,deci pare de inteles.nu stiu situatia,dar puteti incerca.Ptr ca din punctul meu de vedere,desi se zice ca e in interesul copilului sa mearga si la tata,eu nu pot intelege cum poate fi asa cand un copil are nevoie in primul rand de STABILITATE SI SIGUARNTA.