avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... jurist spital
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

jurist spital

Salut! Deschid acest subiect nou si vin cu o intrebare.. Stie cineva ce atributii are un consilier juridic al unui spital, cu ce fel de probleme se confrunta?.. Astept raspunsurile voastre.. poate chiar din partea unor astfel de consilieri care lucreaza in spitale.

Multumesc anticipat!

P.S.:in cazul unui absolvent care a terminat in vara lui 2007 si care doreste un astfel de post, este necesar efectuarea acelui stagiu care este stipulat in statutul consilierului juridic?..
Elis salariatii din spitale au statut de functionar public dar nu te cotrazic.
Sincer mi se pare ca treaba asta cu stagiul la consilieri e de natura sa creeze o confuzie generala. Citind statutul e clar ca stagiul trebuie facut , dar experientele impartasite de cei ce sunt in "campul muncii", contrazic legea. Cred ca atat timp cat nu se cere expres in conditiile postului sa dovedesti ca ai facut sau faci stagiul respectiv(adica esti inscris la CCJ, cu taxele platite la zi - pentru ca, hai sa fim seriosi, taxele = elementul primordial), stagiul devine o chestie facultativa. In fine.. practica va lamuri totul.. Va multumesc oricum si astept pareri in continuare..
Daca esti economist si vrei sa profesezi trebuie sa fii:

Expert contabil dai examen si faci stagiu 2 ani CECCAR
Auditor dai examen si faci stagiu 3 ani. CAFR
Lichidator dai examen si faci stagiu 2 ani UNPRL
Evaluator la fel ANEVAR
Consultant fiscal fara stagiu CCF.
Cati ani de stagiu trebuie sa faca un economist si daca mai face si un master????
Dintre cate stiu, masterul poate fi considerat vechime in munca si ajuta la obtinerea de sporuri, in niciun caz nu reduce perioada stagiului.
Daca cunoasteti o astfel de prevedere, v-as ruga sa postati nr. actului legislativ.
Pentru Alexandru Ra
Este o prevedere cu vechimea in munca, dar pentru cei care fac facultatea la zi, nu stiu de master ma voi documenta si daca gasesc postez actul normativ. Am citit parca ceva prin MO din anii 2000.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2008
ContSters42967, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum treci de la consilier juridic debutant la consilier juridic gradul 4 maier_raul2000 maier_raul2000 ma puteti sfatui si pe mine cu privire la procedura de trecere de la consilier juridic grad debutant la consilier juridic gradul IV, mentionez ca sunt angajat ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic angajat la srl dar fara sa fie admis in ccj Delia Elena  NEDA Delia Elena NEDA Dat fiind ca C.O.R.-ul nu mai contine \"jurist\", ci doar \"consilier juridic\", o persoana care a absolvit dreptul si doreste sa fie angajat la un SRL, poate ... (vezi toată discuția)
Statut si legi aplicabile consilierilor juridici functionari publici Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Ma poate lamuri cineva care statute si legi sunt pana la urma aplicabile consilierilor juridici cu statut de functionar public ?? In legea 514 scrie ... (vezi toată discuția)