avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa inmatriculare

cum pot sa-mi recuperez taxa de prima inmatriculare dupa ce o sa o platesc ?in bistrita nasaud se accepta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Decembrie 2010
axncrime, utilizator
1.Ati spus-o chiar d-voastra ,,poate am mai mult noroc"............Sa nu treaca 6 luni de cand hot e def si irevocabila.Procedura poate dura 3 ani!Costurile depind de avocatul care va face memoriu
2Legal nu!
Daca va respinge actiunea la recurs incercati si o revizuire.
nu cred ca ar mai fi sanse nici la revizuire....daca instanta a respins recursul, sunt sanse mari sa respinga si revizuirea...
in alta ordine de idei, v-as pune in discutie o speta, cu mentiunea expresa a faptului ca instanta CURTII DE APEL GALATI, pana acum o saptamana, respingea recursurile finantelor si adm fondului ptr mediu, iar de saptamana asta, admit acele recursuri pe motiv de INADMISIBILITATE...
in acest sens, speta suna in felul urmator: o persoana a achizitionat un autoturism in luna ianuarie 2010, in luna februarie 2010 s-a dus la finante sa afle cat are de platit taxa de poluare....s-a emis o decizie de calcul al taxei de poluare (ATENTIE, in luna FEBRUARIE 2010), persoana nu a dorit sa plateasca suma de 7250 lei, fiind prea mare si neavand posibilitatea efectuarii acestei plati...ulterior, in luna martie a introdus o actiune pe rolul tribunalului, ptr inmatriculare fara plata taxei, actiune admisa la fond, dar respinsa irevocabil la curtea de apel...intre timp, persoana a facut rost de banii necesari inmatricularii, s-a prezentat din nou la finante, in luna OCTOMBRIE 2010, sa-i emita o decizie de calcul, dar functionarul de acolo i-a comunicat faptul ca A FOST EMISA O DECIZIE, IN LUNA FEBRUARIE 2010 SI CA ESTE OBLIGAT SA PLATEASCA IN BAZA ACELEI DECIZII....persoana a avut nevoie de masina si a platit-o..
problema se pune in felul urmator: daca aceasta persoana a platit, in luna OCTOMBRIE 2010, aceasta taxa de poluare, in baza unei decizii emise in luna FEBRUARIE 2010, se mai poate pune in discutie inadmisibilitatea unei actiuni de restituire? ptr ca acea persoana nu a dorit sa o plateasca in februarie, a platit-o in octombrie, dar in decizie scrie ca acea decizie (care nu are nicio valoare, dupa parerea mea, in astfel de actiuni) trebuie contestata in 30 zile?
ciudata practica instantei de recurs care pana acum o saptamana respingea recursurile finantelor, dar de saptamana asta le admit pe motivul ca nu a fost contestata decizia de calcul in 30 zile, desi nu asta este obiectul actiunii, ci cea de RESTIUTIRE a unei sume de bani iar atat tribunalul, cat si curtea, ar trebui sa priveasca din acest punct de vedere actiunea supusa judecatii..!
mai specific ca, pentru aceasta persoana de care am vorbit mai sus, i-am depus actiune de restituire si urmeaza sa vad interpretyarea instantei de fond, dar, cel mai important, cea a instantei de recurs...
ATENTIE...! ACEASTA SPETA ESTE CONCLUDENTA PENTRU TOTI CEI CARE FAC ACTIUNEA DE RESTITUIRE A TAXEI DUPA TRECEREA CELOR 30 ZILE, asa cum am procedat si eu..am platit-o in 2009 si am recuperat-o in septembrie 2010, si, culmea, dosarul la curtea de apel a picat la completul care acum admite recursurile finantelor...bafta la recuperari de taxe...DREPTATEA ESTE DE PARTEA NOASTRA 100%!!!!!!
Si care este datala platii chitantei?
Si care este data platii chitantei?

Alte discuții în legătură

Taxa pe poluare, restituire maramures MoniMi MoniMi Am auzit zvonuri ca mai nou la Tribunalul Maramures se resping cererile de restituire taxa. Mai mult de atat, am avut surpriza sa mi se respinga ieri o cerere ... (vezi toată discuția)
Inscriere lucian972 lucian972 Va rog daca ma poate cineva ajuta sa imi inscriu masina fara sa platesc taxa de poluare care este 1500 eur.Multumesc (vezi toată discuția)
Taxa prima inmatriculare ioana_mad ioana_mad Suntem noii posesori ai unui VW Golf IV 1.4 16v benzina, an fabricatie 2000 achizitonata in targul de masini. Acolo vechiul proprietar ne-a asigurat ca masina ... (vezi toată discuția)