andymaurul a scris:
avocationescu a scris:
Teoriile mele juridice?! Despre ce vorbim aici? Eu il citez pe Dl cioclei si dvs. imi atribuiti mie teorii. Cu Germania am dat un exemplu, nu am sustinut ca a ajuns acolo din aceasta cauza... Am facut o comparatie intre cele doua sisteme de drept si atat. Se mai practica astfel de comparatii, prin facultatile de drept.
In fine, nu are rost sa mai continuam cu arogante si atacuri ieftine.
PS: Daca Ioana14 este pe acest forum, nu vad ce este atat de ciudat incat sa facem o teorie a conspiratiei.
Domnule avocat,cunoasteti faptul ca Polonia (!!!) a adoptat recent legea castrarii chimice pentru cei care intretin relatii sexuale cu minore sub 15 ani?De asemenea ,Ungaria intentioneaza sa adopte aceeasi lege,in viitorul apropiat?
Doua state europene,cu traditie istorica,isi apara valorile,potrivit cutumelor,iar noi...ce facem ,incurajam astfel de fapte abjecte?
Nu va acuz de o proprie initiativa,dar chiar faptul de a cita un ...profesor de drept,fara a va sustine punctul de vedere propriu echivaleaza cu fuga de responsabilitate a celor afirmate!!!Pentru numele lui Dumnezeu,sunteti jurist!!!
andymaurul
Mie imi pare interesanta aceasta postare.
Mai mult chiar, imi pare ca are si caracter de noutate.
Dupa Ungaria dupa ceva timp...greu de spus cat...ar insemna sa urmeze si Romania.
Este insa greu de spus daca nu cumva se incalca Conventia Europeana si jurisprudenta CEDO.
In mod normal asemenea masuri extreme nu se pot dispune decat in cazuri de viol cu stare de recidiva si nu cred ca doar in urma unui raport sau relatie sexuala liber consimtita cu un minor.
CEDO nu permite sanctiuni extreme si de aceea sunt mirat ca ar exista astfel de relgementari la nivel european.
Ar fi cumva ca si cum s-ar accepta sa se taie mana celui care fura cum este sau era in dreptul musulman.Oare cati romani nu ar mai avea o mana...
Sau se taie si a doua daca s-ar recidiva?
Asta nu mai stiu...
In concluzie, dupa parerea mea, numai in caz de viol exercitat fata de un minor se poate discuta despre aplicarea unei astfel de sanctiuni penale extreme constand castrarea chimica.
avocat Claudiu Lascoschi