"Acest ajutor este cuprins in CCMUN INVATAMANT,, art.36(5), litera f.Tot in CCMUN INVATAMANT art.32(2) prevede ca "partile contractante vor purta negocieri in vederea includerii drepturilor respective in actele normative care sa reglementeze aceste drepturi.
Intrucat partile contractante nu au purtat negocieri si nu au fost emise acte normative care sa reglementeze acordarea drepturilor salariale suplimentare(...) nu avem temeiul legal pentru acpordarea ajutorului la nastere."
se poate detalia?unde scrie in codu fiscal ca nu e de natura salariala?
Si noi am primit acelasi raspuns de la Spital-legea 118 suspenda CCM si implicit acest ajutor.
Oare nu exista nici o hotarare judecatoreasca care sa fie data ca exemplu?
Art.55 alin.4 lit.a din Codul fiscal prevede ca, următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:
a) ajutoarele de înmormântare, ajutoarele pentru pierderi produse în gospodăriile proprii ca urmare a calamităţilor naturale, ajutoarele pentru bolile grave şi incurabile, ajutoarele pentru naştere, ....
ok, multam.Eu am vorbit cu sefa de la resurse umane si mi-a spus ca ea e legata de maini.De la MSanatatii nu le da voie sa dea ajutorul.Mi-a aratat si o hartie unde e specificat ca nu se mai acorda salariile "bonus" pentru nastere.Se bazeaza ca 118 suspenda drepturile prevazute in contractul de munca.Ea nu poate face mai mult.Mi-a spus ca nu se supara daca merg in instanta.
De instanta nu am chef, asa ca nu stiti vre-o hotarare pe aceasta tema?Prietenul goagal nu a gasit.
Codul fiscal e cel care te ajuta. Apeleaza la sindicat sau la ITM...in justitie e relativ , dar nu se plateste taxa de timbru, te poti reprezenta singur, folosind informatiile de pe acest forum
Legea 118/2010 a suspendat acordarea tuturor ajutoarelor pentru bugetari . Suma care se acorda la nasterea unui copil atat in CCMUN cat si in Codul fiscal sunt prevazute ca ajutoare. In continuare prin Legea nr.285/2010 nici in anul 2011 nu se vor acorda ajutoare la nastere sau la iesirea la pensie in unitatile bugetare .
Nu cred sa aveti izbanda daca actionati in instanta .