avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ISJ refuza plata ajutorului pentru nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ISJ refuza plata ajutorului pentru nastere

Atasez raspunsul ISJului la cererea mea, rugandu-va sa-mi talmaciti spusele lor:

"Acest ajutor este cuprins in CCMUN INVATAMANT,, art.36(5), litera f.Tot in CCMUN INVATAMANT art.32(2) prevede ca "partile contractante vor purta negocieri in vederea includerii drepturilor respective in actele normative care sa reglementeze aceste drepturi.
Intrucat partile contractante nu au purtat negocieri si nu au fost emise acte normative care sa reglementeze acordarea drepturilor salariale suplimentare(...) nu avem temeiul legal pentru acpordarea ajutorului la nastere."
Ultima modificare: Marți, 14 Decembrie 2010
sce76, utilizator
Cel mai recent răspuns: sce76 , utilizator 14:20, 6 Februarie 2012
imi cer scuze daca te-ai simtit jignita dar nu retractez.Asta pentru ca am vorbit cu juristii ministerului muncii care au spus clar ca art 9 se refera la pensionari.Cand voi avea raspunsul scris il voi posta aici.Sincr m-am saturat sa nu se acorde drepturile doar pentru ca unii sufla si in iaurt si lasa beneficiaru legii sa se traga pe fund pt a demonstra ca au dreptate.Mai mult de atat (hartie de la domnii (era sa scriu boii)care au scris legea) ce pot sa cer?"Unii" salariati ai ITM sunt angajatii ministerului muncii (din cate am vazut structura ministerului).Da aduc hartie si de la botis daca trebe , poate o mananca cei ce au suflat in iaurt.Daca nu am dreptate o mananc eu si imi asum magariile ce le-am scris.

in plus pe langa discutia cu juristii exista hartia de la galati ce face referire la legea 118 si raspunsul primit de mine de la inspectia muncii care spune ca trebuie sa se aplice prevederile CCM pe ramura.Mai cer hartii si inainte de expirarea termenului ii dau in judecata.
Cate institutii trebuie sa dea hartii sa se convinga o suflatoare in iaurt ca legea-i lege?
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2011
guerila, utilizator
ca sa imi justific frustrarea si tonul uite cum stau lucrurile:
Am depus cererea pt salar bonus.Am primit raspunsul ca conform art 9 legea 118 nu se mai acorda.Am citit legea si am zis da, au dreptate.Dupa 3 luni incep sa apara pareri ca art 9 se refera la iesirea in pensie.Scriu la inspectia muncii, primesc raspuns ca se aplica art 241 din codul muncii.Apare hartia de la galati cu raspunsul ITM ref la art 9 .Merg la Salarizare.Ma trimit la jurist.Merg la jurist si doamna imi zice: vai ce bine ca ne-ati adus hartiile astea ca noi nu stim exact cum se aplica legea asta.Sa pic pe jos.Bun si atunci, zic?Pai mergeti la sefa de la resurse umane.Merg la tanti.Domnule va inteleg insa noi am primit nota interna de la ministerul sanatatii, nota 18698/27.04.10 si de atunci nu se mai da.Sun la minister sa cer nota.Nota e nota interna si nu vo putem da insa art 9 legea 118.Bun dar ITM inspectia muncii, ministeul.Pai dati-ne hartie de la ministeru muncii si mai vedem.Acu astept ministeru muncii.
Ca sa fie clar pt toata lumea, cititi bine asta:

[ link extern ]

Si apoi motivarea din OUG1/2010 inainte de orice articol.De 2 ori e specificat DUPA EXPIRAREA CONTRACTELOR COLECTIVE DE MUNCA
Cine se simte sa dea print si pofta buna
Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2011
guerila, utilizator
Stiti cumva, CU EXACTITATE. cand a expirat CCMUNN 2007-2010?
Acum , sindicatul spune ca s-ar fi acordat, dar in 11 octombrie CCMUNN a expirat, iar puiul meu s-a nascut in 10, deci n-am apucat sa depun cererea....:oops:decat prin 20...
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
sce76, utilizator
Stiu pe ramura sanitara-la 20 octombrie.
Daca copilul sa nascut pe 10 si contractul a expirat pe 11 te incadrezi pt ca copilul s-a nascut "in termen". Suna ca curu da ce sa faci.....

Ar mai fi in ajutorul tau prevederile CCM care il prelungesc pana la intrarea in vigoare a altui contract da iar intram in polemici.

Alte discuții în legătură

Ccm nu prevede toate clauzele din ccmunn! care se aplica?? adela05 adela05 Buna ziua! Societatea la care lucrez eu are incheiat CCM. In acest contract nu se prevede si art 51 din CCM la nivel national. Intrebarea mea este, in situatia ... (vezi toată discuția)
Salar mediu pe unitate pt. nasterea copilului ContSters57911 ContSters57911 Buna ziua, va rog sa ma indrumati ce pot face in acest caz: am solicitat acel salar mediu pe unitate pt. nasterea copilului, in luna mai, insa pana in prezent ... (vezi toată discuția)
Neacordarea primei de nastere heri heri Am nascut in octombrie 2010, am depus cererea pentru prima de nastere in 15.11.2010. Mi s-a comunicat prin telefon ca nu sunt fonduri sufuciente. La ... (vezi toată discuția)