avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ISJ refuza plata ajutorului pentru nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ISJ refuza plata ajutorului pentru nastere

Atasez raspunsul ISJului la cererea mea, rugandu-va sa-mi talmaciti spusele lor:

"Acest ajutor este cuprins in CCMUN INVATAMANT,, art.36(5), litera f.Tot in CCMUN INVATAMANT art.32(2) prevede ca "partile contractante vor purta negocieri in vederea includerii drepturilor respective in actele normative care sa reglementeze aceste drepturi.
Intrucat partile contractante nu au purtat negocieri si nu au fost emise acte normative care sa reglementeze acordarea drepturilor salariale suplimentare(...) nu avem temeiul legal pentru acpordarea ajutorului la nastere."
Ultima modificare: Marți, 14 Decembrie 2010
sce76, utilizator
Cel mai recent răspuns: sce76 , utilizator 14:20, 6 Februarie 2012
Dar daca n-am depus cererea"in termen"#-o...Am ajuns la concluzia ca ma plimba cu zaharelul ca pe Pufi.

Adica asta?De ce sa starnim polemici?

1. CCMUNN pe anii 2007-2010 spune:
Art.4 - (1) Prezentul contract se incheie pe o perioada de patru ani, cu posibilitatea revizuirii anuale.
(2) Daca nici una dintre parti nu denunta contractul cu 30 de zile inainte de expirarea perioadei pentru care a fost incheiat, valabilitatea acestuia se prelungeste pana la incheierea unui nou contract, dar nu mai mult de 12 luni.
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
sce76, utilizator
pai ei te plimba, tu trebuie sa demonstrezi ca ai dreptate (daca ai timp sa sapi)......asta-i romanica.
Pt hartie scrie la ministerul muncii -relatii de munca(la mine hartiile de la itm si inspectia muncii nu au fost luate in considerare), ei au facut legea , ei stiu (teoretic) pt ce se aplica.Mi-au promis ca cu hartie de la MM o sa imi dea banii.

polemici: deoarece exista j+1 legi care reglementeaza relatiile de munca si nimeni nu le stie pe toate.Eu inca ma astept sa nu am dreptate, insa vreau raspuns justificat prin lege.
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
guerila, utilizator
Ma gandesc ca tot sapand prin atatea legi si fiind acasa 2 ani, de ce sa nu mai fac o facultate, de drept, ca si asa Portocaliul Suprem considera ca stam degeaba pe banii statului...
Si totusi,cand a expirat CCMUNN 2007-2010?Ca noi, la invatamant , n-am avut....
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
sce76, utilizator
sce76 a scris:

Si totusi,cand a expirat CCMUNN 2007-2010?Ca noi, la invatamant , n-am avut....

La 29.12.2010 a expirat CCMN, insa la art.4 (2) se stipuleaza ca , daca nici una dintre parti nu denunta contractul cu 30 de zile înainte de expirarea perioadei pentru care a fost încheiat, valabilitatea acestuia se prelungeste pana la încheierea unui nou contract, dar nu mai mult de 12 luni.

Alte discuții în legătură

Ccm nu prevede toate clauzele din ccmunn! care se aplica?? adela05 adela05 Buna ziua! Societatea la care lucrez eu are incheiat CCM. In acest contract nu se prevede si art 51 din CCM la nivel national. Intrebarea mea este, in situatia ... (vezi toată discuția)
Salar mediu pe unitate pt. nasterea copilului ContSters57911 ContSters57911 Buna ziua, va rog sa ma indrumati ce pot face in acest caz: am solicitat acel salar mediu pe unitate pt. nasterea copilului, in luna mai, insa pana in prezent ... (vezi toată discuția)
Neacordarea primei de nastere heri heri Am nascut in octombrie 2010, am depus cererea pentru prima de nastere in 15.11.2010. Mi s-a comunicat prin telefon ca nu sunt fonduri sufuciente. La ... (vezi toată discuția)