"Acest ajutor este cuprins in CCMUN INVATAMANT,, art.36(5), litera f.Tot in CCMUN INVATAMANT art.32(2) prevede ca "partile contractante vor purta negocieri in vederea includerii drepturilor respective in actele normative care sa reglementeze aceste drepturi.
Intrucat partile contractante nu au purtat negocieri si nu au fost emise acte normative care sa reglementeze acordarea drepturilor salariale suplimentare(...) nu avem temeiul legal pentru acpordarea ajutorului la nastere."
Dar daca n-am depus cererea"in termen"#-o...Am ajuns la concluzia ca ma plimba cu zaharelul ca pe Pufi.
Adica asta?De ce sa starnim polemici?
1. CCMUNN pe anii 2007-2010 spune:
Art.4 - (1) Prezentul contract se incheie pe o perioada de patru ani, cu posibilitatea revizuirii anuale.
(2) Daca nici una dintre parti nu denunta contractul cu 30 de zile inainte de expirarea perioadei pentru care a fost incheiat, valabilitatea acestuia se prelungeste pana la incheierea unui nou contract, dar nu mai mult de 12 luni.
pai ei te plimba, tu trebuie sa demonstrezi ca ai dreptate (daca ai timp sa sapi)......asta-i romanica.
Pt hartie scrie la ministerul muncii -relatii de munca(la mine hartiile de la itm si inspectia muncii nu au fost luate in considerare), ei au facut legea , ei stiu (teoretic) pt ce se aplica.Mi-au promis ca cu hartie de la MM o sa imi dea banii.
polemici: deoarece exista j+1 legi care reglementeaza relatiile de munca si nimeni nu le stie pe toate.Eu inca ma astept sa nu am dreptate, insa vreau raspuns justificat prin lege.
Ma gandesc ca tot sapand prin atatea legi si fiind acasa 2 ani, de ce sa nu mai fac o facultate, de drept, ca si asa Portocaliul Suprem considera ca stam degeaba pe banii statului...
Si totusi,cand a expirat CCMUNN 2007-2010?Ca noi, la invatamant , n-am avut....
La 29.12.2010 a expirat CCMN, insa la art.4 (2) se stipuleaza ca , daca nici una dintre parti nu denunta contractul cu 30 de zile înainte de expirarea perioadei pentru care a fost încheiat, valabilitatea acestuia se prelungeste pana la încheierea unui nou contract, dar nu mai mult de 12 luni.