"Acest ajutor este cuprins in CCMUN INVATAMANT,, art.36(5), litera f.Tot in CCMUN INVATAMANT art.32(2) prevede ca "partile contractante vor purta negocieri in vederea includerii drepturilor respective in actele normative care sa reglementeze aceste drepturi.
Intrucat partile contractante nu au purtat negocieri si nu au fost emise acte normative care sa reglementeze acordarea drepturilor salariale suplimentare(...) nu avem temeiul legal pentru acpordarea ajutorului la nastere."
Asta inseamna ca si sindicatul invatamantului preuniversitar imi arunca praf in ochi.Mi-au spus ca CCMUNN a expirat prin 10-11 .oct, si ca eu nascand in 10 oct si depunand cererea doar prin 26, nu m-am incadrat "in termen".Alta explicatie mincinoasa?
Raspuns Ministerul Muncii:
"Pe anul 2010, sotia dumneavoastra ........., putea beneficia de clauzele cuprinse in contractul individual de munca negociate cu angajatorul, daca au fost preluate din contractul colectiv de munca pe ramura sanitara care a fost in vigoare in 2010.
Pentru anul 2011 nu exista baza legala pentru acordarea dreptului solicitat."
guerrila, copilul tau s-a nascut in 2010? sa inteleg din raspunsul de la ministerul muncii ca daca sotia ta depunea cererea pt. ajutorul de nastere in 2010 l-ar fi primit? si ca daca a depus-o in 2011 nu il va primi?
ma intereseaza pt. ca sunt in aceeasi situatie: am nascut pe 25 oct 2010 si inca nu am depus cererea pt. acest ajutor.... eu lucrez in invatamant...
copilul sa nascut in 2010, cererea a fost depusa in 2010 refuzul a fost primit in 2010.De atunci am sapat pana acuma sa clarific treaba.Banuiesc ca daca depui cererea in termenul legal, cerand un drept pt data nasterii copilului , trebuie sa primesti deoarece era in vigoare.Cred cel putin asa cred, sa zic altii cum sta treaba.