"Acest ajutor este cuprins in CCMUN INVATAMANT,, art.36(5), litera f.Tot in CCMUN INVATAMANT art.32(2) prevede ca "partile contractante vor purta negocieri in vederea includerii drepturilor respective in actele normative care sa reglementeze aceste drepturi.
Intrucat partile contractante nu au purtat negocieri si nu au fost emise acte normative care sa reglementeze acordarea drepturilor salariale suplimentare(...) nu avem temeiul legal pentru acpordarea ajutorului la nastere."
Pe 8 aprilie fetita mea implineste doi ani si nu am depus acea cerere pentru aceasta prima de nastere.Eu am discutat sa-mi aduc demisia pe data de 9 deoarece nu am cu cine lasa fetita.Mai pot aduce cu demisia si cererea pentru prima de nastere?
Da, puteti depune si acea cerere de acordare a ajutorului pentru nastere .. insa in cazul unui refuz, dreptul la actiune s-a prescris ... 6 luni de zile de la data nasterii copilului.
Sa vedeti in ce tara traim.Inca nu am deschis actiune in instanta, sperand sa conving pe cei in cauza de legalitatea dreptului cerut.
Iata raspunsul ISJ Cluj, la cererea mea:
Referitor la cererea dv., va comunicam ca acest spor nu se regaseste printre sporurile enumerate de legea cadru284/28 dec.2010[.....}!!!!!!!!!!!!!
Asta-mi raspunde un JURIST, avand in vedere ca cererea mea a fost formulata in OCTOMBRIE 2010.:::hammer:
In 4 zile astept raspunsul ITM-ului, apoi deschid actiune in instanta.:foottap:
Explicati acelui jurist ca Legea nr.284/2010 se aplica de la 01.01.2011 si nu retroactiv , iar ajutorul pentru nastere nu are cum sa fie prevazut in lege , intrucat el este acordat in baza unui CCM.
Daca el este jurist cu acte in regula, nu pot eu, un diletant, sa-i spun asta de la obraz.Si-apoi , despre CCM, mi-a invocat art.37.al aceleiasi legi 284...