avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... forta majora in litigiu cu o banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

forta majora in litigiu cu o banca

Credeti ca as putea invoca clauza de forta majora intr-un proces cu [editat]? Am 500 salariu iar rata este de peste 600. Banca mi-a facut o oferta de reducere a dobanzii cu 1.2% si prelungirea cu vreo doi ani a creditului ajungand la 520 rata si comosioane. Sunt atat de cretini ca nu-i intereseaza cat castig. Nu au vrut sa se uite la adeverinta de salariu. Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 26 Decembrie 2010
ContSters20980, utilizator
urgenta, vremelnicie, neprejudicierea fondului cauzei



"Astfel, cererea indeplineste conditia de urgenta datorita faptului ca petentul se afla in imposibilitate de a-si achita obligatiile fata de intimata, datorita majorarii obligatiilor sale financiare fata de banca prin obligarea sa sa semneze actul aditional prin care a fost dublat cuantumul pretentiilor banesti ale bancii intimate fata de petent.

Conditia vremelniciei este indeplinita de cererea petentului prin aceea ca s-a solicitat instantei ca suspendarea obligatiilor de plata ale petentului sa fie facuta pana la transarea fondului cauzei de catre o instanta de judecata.

Neprejudicierea fondului cauzei este evidenta in situatia in care aceasta instanta de judecata din aceasta cauza, nu impienteaza asupra solutionarii fondului cauzei in niciun fel."


....

"Admite cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de petentul ... şi dispune suspendare obligaţiei de plată a ratelor scadente şi dobanzii aferente rezultate din contractul de credit nr. .... incheiat de petent cu intimata Banca ..."



Sentinţa Civilă nr.3689/din 24 08. 2010, Tribunalul Sălaj

Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2011
ContSters123067, utilizator
Ramane cum am stabilit, instanta a retinut dublarea brusca a ratelor prin actul aditional, dar nu putem forma o opinie. Atunci cand spune ca "a fost obligat sa semneze actul aditional", mi se pare ca prejudiciaza fondul cauzei (nu vreau sa pornim o discutie, dar presupun ca banca nu accepta aceasta premiza, corect?).

Trebuie sa vedem motivarea in intregul ei. Am cautat pana si pe site-ul unui anumit senator de Ilfov. Nu puteti sa dati un link?
si eu presupun ca banca n-accepta... s-ar putea altfel?!:rolleyes:

"motivare", mai multa de cat se poate "citi" de aici, nu cred ca exista, deocamdata, pe netB-)
:)

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2011
ContSters123067, utilizator
S-a judecat la CA Cluj:)
28/03/2011 Admitere recurs
Solutie: Admite recursul declarat de pârâta BCR SA împotriva sentinţei civile nr. 3689 din 24.08.2010, pronunţată în dosarul nr. 4467/84/2010 al Tribunalului Sălaj pe care o modifică în tot, în sensul că respinge cererea de ordonanăţă preşedinţială formulată de reclamantul LLF în contradictoriu cu pârâta BCR SA-Sucursala Sălaj. Decizia este irevocabilă. Pronunţată în şedinţa publică din 28 martie 2011.


Adica poate arata in fond ce avea de aratat, dar pe calea ordonantei presedintiale nu se poate. Banuiesc ca stiti rezultatele similare din cazul casei de avocatura bucurestene.
despre respingeri de ordonante presedintiale:


... in doua cereri de emitere a unor ordonante presedintiale de suspendare a platii ratelor, bancile au avut castig de cauza.

Asa cum am mai spus, deocamdata, puterea economica a fost mai mare decat puterea celor multi…

Dar aceasta este o victorie mica si pe termen scurt, intrucat urmeaza fondul procesului...




[ link extern ]


Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2011
ContSters123067, utilizator

Alte discuții în legătură

Rate la banca si venituri injumatatite cordis claudia cordis claudia va rog daca poate cineva sa ma ajute cu un sfat in urmatoarea situatie:am facut un credit de nevoi personale fara ipoteca si nfara giranti in 2008 cand aveam ... (vezi toată discuția)
Crestere dobanda la contract de credit ipotecar niculaucarmen niculaucarmen in anul 2007 am semnat un contract de credit ipotecar cu BCR in valoare de aproximativ 50 mii euro cu dobanda fixa in primul an de 5,8 p p si variabila in anii ... (vezi toată discuția)
Executare silita elro28 elro28 ajutati-ma cu un raspuns.pe vremea cand salariile erau sigure si bancile te rugau sa te duci la ele am facut cateva imprumuturi necesare,stiam ca am cu ce sa ... (vezi toată discuția)