avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj dupa deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj dupa deces

Parintii prietenului meu au divortat acum 4 ani .Nu s-a facut nici un partaj dupa divort. Tatal s-a recasatorit(nu au copii) si a decedat de curand. Ce drepturi au prietenul meu si mama lui ?

Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:15, 16 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Jumătatea soțului va fi moștenită de copii, iar dvs rămâneți cu jumătatea dvs.
Scusa ti ma dar daca el are datori,si a fost chemat in judecata,am probleme si eu cu datoriile lui ,daca inca nu am divortat,si nu am cerut partajul,daca in contractul de casa este scris,jumatate eu si jumatate el chiar daca EU nu mai stau cu el in casa de 22 de ani va multumesc

raluk0207 a scris:

Jumătatea soțului va fi moștenită de copii, iar dvs rămâneți cu jumătatea dvs.

Care e întrebarea?
Vroiam sa stiu daca EU cer partaj din apatamentul meu, din Romania ,si fostul meu sot are datori in acest apartament ,,cine mi da mie partea mea daca el nu poate si v a pierde casa va multumesc

raluk0207 a scris:

Care e întrebarea?

Va. rog frumos cine poate da ma ajute EU am pierdut buletinul romanesc in Italia ,am apartament in Romania cu sotul meu inca nu sintem desparti,Dar nu stai cu el ,am facut procura la o persona am platit 360 Eur ptr raprezentare ,am obtinut certicatele mele de nastere si de casatorie Prin consulat romanesc Bologna cu apostila, mi le au facut,acum rapresentantul meu zice Ca nu s valabile, aceste certificate si trebuie sa le ceara El din nou duplicatele si ma costa 240 euro unul singur iar celalalt la fel ,plus contractul de casa copia i am facut si zice Ca nu i bun am cerut eu estratul carte funciara din Romania,este valabil,si acum spune Ca am problema cu semnatura sotului daca nu semneaza nu POT face va rog frumos puteti sa ma ajutati va multumesc

Alte discuții în legătură

Succesiune cu partaj sicuta sicuta trebuie sa facem succesiunea dupa tata; mostenitori: sotia si cei 2 baieti bunuri: un apartament si o casa la curte; noi mostenitorii vrem : eu- ... (vezi toată discuția)
Mostenire ,succesiune anays18 anays18 cum se poate face act pe un apartament intreg, in cazul in care se dezbate succesiunea doar pt un parinte care a decedat ,cealalta parte a celuilalt parinte ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire cainebogdan cainebogdan Buna Ziua Acum 3 luni tatal meu a decedat . Tatal meu si mama mea au fost divortati de acum 25 de ani el recasatorindu-se ulterior. Tatal meu si mama mea ... (vezi toată discuția)