De acord ca un expert, in anumite cazuri, stie mai bine ca un avocat procedurile juridice si cerintele tehnice.
Dar legea si jurisprudenta obligatorie nu lasa loc de intors.
Doar avocatii pot asista si reprezenta persoanele fizice cand e vorba de otinerea de acte administrative implicand conformitatea cu normele legale. (Autorizatii, permise, licente, verificari titluri, impact servituti)
Inginerii nu sunt avocati. Desigur, petentii pot merge singuri daca vor.
Avocatii pot avea in subordine ingineri, experti dar nu invers (in cadrul misiunii juridice)
Toate normele tehnice obligatorii sunt norme juridice.
Deciziile stiintifice ( ex: sarcinile structurale) sunt lasate la aprecierea tehnicienilor dar opiniile juridice, asistenta juridica apartine avocatilor.
Eu nu am vazut ingineri in instanta sa apere o autorizatie gresit emisa, pentru proprii clienti.
De regula cand fac erori, samsarii fug de raspundere iar clientii merg la av. Sa ii scoata din incurcatura juridica.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dacă nu ar exista experții și inginerii, pledoariile avocaților ar fi egale cu zero.
Cum pot eu interveni într-un dosar al mamei mele de 84 de ani, imobilizată la pat, eu fiind curatorul ei ?
Mulți îmi spun că n-am drept de Reprezentare și că îmi trebuie procură ... dar i se încalcă Dreptul la Apărare. Cum pot intra ca parte în acel proces, e posibil să fac o cerere ca Intervenient în Nume Propriu, știind și că este mama mea care nu se poate apăra, și în plus, pretențiile ilegal cerute de șefii Asociației de Proprietari mă afectează și pe mine, fiind mama mea, eu gestionându-i pensia și cheltuielile ?.