avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Justitie controversata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Justitie controversata

Am fost data afara de pe postul si functia mea. I-am actionat in instanta. Am castigat. Mi-a venit sentinta. Nu m-au pus inapoi. Au facut recurs. La recurs s-a pronuntat judecatorul exact invers decat primul. Toate acestea s-au petrecut in 1 an si 6 luni. Am sanse la Buc cu "anulare in contestare" sau la Cedo?
hotararea nu a fost casata !!!
a fost modificata...
Asta presupuneti dumneavoastra:) Nici macar nu stim ce fel de angajator. CEDO nu-i va da postul inapoi pentru ca nu se indeplineste conditia de revizuire ca consecintele grave ale acestei incalcari continua sa se produca si nu pot fi remediate decat prin revizuirea hotararii.

Observatie: Nu pot fi opriti cetatenii sa-si imagineze CEDO ca un nou grad de jurisdictie, desi nu e cazul.
Ultima modificare: Duminică, 19 Decembrie 2010
eumarian, utilizator
CEDO nu face distinctie intre angajatori .. conditiile de admisibilitate a unei plangeri la CEDO sunt clar prevazute in art.35 din Conventia europeana a drepturilor omului.
Curtea poate cerceta numai plângeri referitoare la violarea unuia sau mai multor drepturi enumerate în Convenţie şi protocoale. Ea nu este o instanţă de apel împotriva instanţelor naţionale şi nu poate anula sau modifica deciziile lor.

Atata timp cat nu exista o hotarare CEDO in favoarea lui , nu poate formula revizuirea in temeiul art.322 pct.9 C.proc.civ.
freeelis a scris:

CEDO nu face distinctie intre angajatori ..

Aceasta generalizare e gresita in opinia mea. Cel mai clar exemplu ar fi daca angajatorul este institutie publica si salariatul a fost concediat pentru exercitarea dreptului la libera exprimare. De exemplu Fuentes c Spaniei (2000). Sau Guja v. Moldova (2008). Este evident ca angajatorii privati nu sunt semnatari ai Conventiei, prin urmare nu sunt tinuti s-o respecte, ei respecta doar legislatia nationala in vigoare aplicabila lor :)
Semnatare ale Conventiei sunt statele si nu angajatorii .... iar cu respectarea, cred ca cel mai concludent este art.11 , art.20 din Constitutia tarii.

Alte discuții în legătură

Cai de atac danamatea danamatea Va rog sa-mi spuneti care sunt caile de atac intr-un proces de dr muncii astfel incat sa pot ajunge la Curtea europeana ? S-a dat hotarare de catre ... (vezi toată discuția)
Plangere la cedo marinescu112233 marinescu112233 Buna ziua.Am avut un srl,la care am cesionat partile sociale in 2009,in 2010 srl a intrat in insolventa si am fost chemat si eu in proces.Prin sentinta data de ... (vezi toată discuția)
Etapele unui proces? ContSters208719 ContSters208719 Care e etapa urmatoare de atac dupa ce am trecut de Curtea de apel si mi s-a dat o sentinta irevocabila? Mai departe ce pot face ca nu sunt multumita de ... (vezi toată discuția)